<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

G7-lederne diskuterer AI reguleringer

Generativ AI er et prakteksempel på en teknologi som har vokst i en forrykende fart de siste månedene. Nå ser G7-lederne behovet for å sette AI-reguleringer under lupen. 

Publisert 20. mai 2023
Oppdatert 20. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 1 ord
Article lead
+ mer
lead
I JAPAN: Avbildet er den britiske statsministeren Rishi Sunak (t.v.) og Ursula von der Leyen, president i europakommisjonen (t.h.) under G7-møtet i Hiroshima, Japan.  Foto: Stefan Rousseau
I JAPAN: Avbildet er den britiske statsministeren Rishi Sunak (t.v.) og Ursula von der Leyen, president i europakommisjonen (t.h.) under G7-møtet i Hiroshima, Japan.  Foto: Stefan Rousseau

Under G7-toppmøtet i Hiroshima i Japan har G7-landene blitt enige om at det trengs egen styring innen kunstig intelligens (AI), og den nye teknologien Generativ AI. 

Ifølge Bloomberg var det også en gjensidig bekymring blant G7-lederne for potensialet til raskt voksende teknologier, der utviklingen av ChatGPT er et godt eksempel. 

Blant annet ba den japanske statsministeren Fumio Kishida om et samarbeid for å sikre at utviklingen av AI blir menneskeorientert og pålitelig, og har lovet økonomisk støtte for å sikre dette. 

Bekymringen kommer etter at adm. direktør i Open AI, Sam Altman, nylig har oppfordret amerikanske senatorer til å innføre strengere reguleringer rundt AI. Verdens Helseorganisasjon har også påpekt at den rakse implementeringen av AI har økt risikoen for medisinske feil, som kan undergrave tillitten til teknologien. 

Ifølge Bloomberg har Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, sa under G7-møtet på lørdag at han ønsker å utforme en politikk for å håndtere både fordelene og ulempene med AI, og har invitert Open AI-sjefen til Storbritannia. Samtidig vil EU ta grep for å kreve at selskaper opplyser brukerne om når de er i kontakt med AI, samt strengere reguleringer for personlig identifisering. 

– Det viktige er at regjeringen til syvende og sist griper inn ved hjelp av strenge lover hvis det oppstår store problemer, sa seniorforsker Hiroki Habuka, ved Wadhwani Center for AI and Advanced Technologies. 

– Men hvis loven er for detaljert, vil den ikke kunne holde tritt med teknologiske endringer.