<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– AI vil være den største rikdomskaperen i historien

AI-revolusjonen vil kunne gjøre rikdom mer tilgjengelig for alle, mener investor. 

Publisert 12. juli 2023
Oppdatert 12. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 373 ord
RIKDOMSREVOLUSJON: Kunstig intelligens kan bidra til at selv de med mindre kapital kan bygge rikdom. Foto: Dreamstime

Utviklingen av kunstig intelligens, AI, skjer i rekordfart og er plutselig tilgjengelig for enhver å bruke. 

Den såkalte «fjerde industrielle revolusjonen» kan i fremtiden skape rikdom for mange, uavhengig av hva deres utgangspunktet er. Det mener investor Matt Higgin, som leder RSE Ventures og er gjest på ABCs «Shark Tank», ifølge CNBC.

Higgin mener AI kan være din neste inntektskilde dersom du drar nytte av dens fulle potensial.

– AI vil være den største rikdomskaperen i historien, fordi kunstig intelligens ikke bryr seg om hvor du ble født, om du har penger, om du har en doktorgrad, sier Higgins til CNBC Make It. 

Videre mener han AI vil bryte ned barrierene som tidligere har forhindret mennesker fra å bevege seg oppover stigen som følge av forutsetningene de har. 

– Det er ikke det at hvis du ikke hopper på det nå, kan du aldri gjør det. Det er det at nå er den største muligheten for deg til å utnytte det, sier Higgin videre.

AI-verktøy kan brukes til å øke produktiviteten betydelig. For eksempel kan den skrive e-poster, lese og oversette dokumenter raskt, forbedre tekst, lage markedsplaner og innhold for å nevne noe.

Tidligere i år ble det kjent at IBM delvis stanser ansettelser fordi toppsjefen mener at 30 prosent av de ansatte vil erstattes av AI og automatisering i løpet av en femårsperiode.

Vil vokse i rakettfart

En fersk rapport fra revisorgiganten PwC viser at AI-markedet forventes å vokse svært raskt i det kommende tiåret. AI ventes å transformere produktiviteten og BNP-potensialet til den globale økonomien. Derfor er strategiske investeringer i ulike typer AI-teknologi nødvendig for å få det til.

PwCs forskning viser at 45 prosent av den totale økonomiske gevinsten innen 2030 vil komme fra produktforbedringer som stimulerer forbrukernes etterspørsel. Dette er fordi AI vil drive større produktvariasjon, med økt personalisering, attraktivitet og rimelighet over tid.

De største økonomiske gevinstene fra kunstig intelligens vil være i Kina (26 prosent økning i BNP i 2030) og Nord-Amerika (14,5 prosent økning), tilsvarende totalt 10,7 billioner dollar og vil stå for nesten 70 prosent av den globale økonomiske effekten, heter det.

Bransjen er allerede verdsatt til nesten 100 milliarder dollar, og forventes å bidra med 1570 milliarder dollar til den globale økonomien innen 2030.