<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordkvartal for Atea

Atea kunne melde om sterk omsetningsvekst og rekordhøyt driftsresultat i andre kvartal.  

Publisert 18. juli 2023
Oppdatert 18. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef i Atea, Steinar Søsnteby. Foto: Adrian Nielsen

 

Atea rapporterte om sterk omsetningsvekst på tvers av alle forretningsområder i andre kvartal 2023, noe som resulterte i et rekordhøyt driftsresultat for kvartalet. Omsetningsveksten fra tjenester var spesielt høy.

– Atea fortsatte å kapre markedsandeler og generere sterke profitter i andre kvartal, kommenterte konsernsjef Steinar Sønsteby.

Atea

(Mill. kr)2.kv/232.kv/22
Driftsinntekter8.8707.590
Driftsresultat291281
Resultat før skatt249282
Resultat etter skatt194222

Sterk vekst

Omsetningen i kvartalet økte med 16,9 prosent til 8.870 millioner kroner. Selskapet kunne melde om en organisk vekst på 7,7 prosent. Valutasvingninger hadde en positiv innvirkning på 8,3% på omsetningsveksten i 2. kvartal 2023.

– Atea fortsetter å kapre markedsandeler og generere sterke inntekter i andre kvartal, kommenterer konsersnjef Steinar Sønsteby.

Selskapets kontantstrøm endte på 340 millioner kroner i andre kvartal, det er en økning med 919 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Positive inn mot andre halvår

Atea forventer at etterspørselen etter IT-infrastruktur vil fortsette å holde seg sterk resten av året. Imidlertid venter selskapet at omsetningsveksten vil bremse etter hvert som markedet normaliseres, mens driftsmarginen ventes å bli bedre.

Selv om Atea venter at omsetningsveksten vil bremse i andre halvdel av 2023, ventes forbedringene i  driftsmarginer å føre til en jevn vekst i driftsresultatet. Faktorene som ventes å bidra til en forbedring i driftsmarginene inkluderer økte salg av tjenester, normalisering av maskinvare- og tjenestemarginer, en snuoperasjon i Danmark, og lavere vekst i driftskostnadene.