<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PwC vurderer Kahoot-budet som «fair»

PwC mener Kahoot-budet på 17,2 milliarder kroner er rettferdig ovenfor aksjonærene. 

Publisert 15. aug. 2023
Oppdatert 15. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
Adm. direktør Eilert Hanoa i Kahoot. Foto: Iván Kverme

KAHOT

Saken oppdateres.

Private Equity virksomheten i Goldman Sachs Asset Management bød tidligere i sommer 35 kroner per aksje for Kahoot, noe som priser selskapet til 17,2 milliarder. Planen er å ta selskapet av børs.

Nå vurderer PwC budet som rettferdig overfor aksjonærene:

«Med forbehold om ovennevnte betingelser og begrensninger, er det PwCs oppfatning at tilbudet per denne datoen, sett fra et økonomisk synspunkt, er rettferdig overfor aksjeeierne i Kahoot!», skriver PwC.

Styret i Kahoot, ekskludert medlemmene som har interessekonflikter, har enstemmig anbefalt aksjonærene akseptere budet som gjelder 100 prosent av aksjene i selskapet. 

Solgte for millioner

Investor Jan Haudemann-Andersen solgte tidligere denne uken aksjer i Kahoot for 125 millioner kroner. Salgene skjedde gjennom selskapene Datum Invest og Datum AS. Haudemann-Andersen sitter i tillegg på kjøpersiden i transaksjonen, ifølge E24. 

Han og flere andre investorer reinvesterer i oppkjøpsselskapet. Goldman Sachs-fondet General Atlantic, Lego-eier Kirkbi og Eilert Hanoa-selskapet Glitrafjord er med som medinvestorer i oppkjøpet.

Budet blir fremsatt gjennom Kangaroo BidCo, et norsk nyopprettet selskap av Goldman Sachs. Budet var det «beste og siste» som ville bli fremstilt.