<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse landene er i AI-toppen

LinkedIn har analysert brukerdata og funnet hvilke land som er ledende på AI-ferdigheter.

Publisert 21. aug. 2023 kl. 15.19
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord
I AI-TOPPEN: Her fra Singapore.  Foto: Bloomberg

Singaporeanske arbeidere er verdens raskeste til å ta i bruk AI-ferdigheter, viser en fersk rapport fra LinkedIn.

Den sosiale nettverksplattformen analyserte data fra 25 land, og målte andelen medlemmer i disse landene som la til AI-ferdigheter på profilene sine. 

Arbeidere som bor i Singapore økte AI-ferdighetene med 20 ganger fra januar 2016. På andreplass kom Finland, hvor arbeiderne la til ferdigheten 16 ganger oftere, etter fulgt av Irland (ganger 15), India (ganger 14) og Canada (ganger 13), viser rapporten. 

Future of Work-rapporten

 
  • I juni la brukere AI-relaterte nøkkelord til profilen sin 15 ganger oftere enn i januar.
  • Det har vært en økning på 21 ganger i andelen globale stillingsannonser som nevner nye AI-teknologier som GPT eller ChatGPT siden november 2022.
  • I USA var disse ferdighetene de mest etterspurte siden november 2022: Fleksibilitet, etisk, persepsjonsevne, selvstendig.
  • Fire prosent av ledere vurderer å redusere antall ansatte som følge av AI.

Stillingene som rammes mest

Videre trekker rapporten frem hvilke stillinger som kan bli overtatt av kunstig intelligens. Blant annet kan 96 prosent av arbeidsoppgavene til en programvareutvikler suppleres av AI. Kun 3 prosent av deres ferdigheter må utføres av mennesker, heter det.

Ellers ventes AI å kunne supplere 76 prosent av arbeidsoppgavene til kundeservicemedarbeidere, etterfulgt av 59 prosent av oppgavene til en kassemedarbeider og en selger. 

«Menneskers ferdigheter blir mer kritiske enn noen gang. Siden lanseringen av ChatGPT, noen av de raskest voksende ferdighetene i stillingsannonser i USA er menneskelige ferdigheter, som fleksibilitet og etikk,» heter det i rapporten.

Microsoft-eide LinkedIn lanserte i mai funksjoner som lar medlemmene lage AI-genererte rekrutteringsmeldinger, stillingsbeskrivelser og profiler.