<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus slakter Tesla-aksjen

Guggenheim mener Tesla-aksjen må halveres og selskapet bør vurdere ytterligere priskutt for å få tømt varelagrene sine. – Et klart tegn, sier analytiker Ronald Jewsikow. 

Publisert 30. aug. 2023 kl. 15.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 340 ord
LITE IMPONERT: Tesla og konsernsjef Elon Musk kan bli nødt til å kjøre en ny runde med priskutt for å få lettet litt på varebeholdingen sin, mener analytiker.  Foto: Bloomberg

Tesla-aksjen begynte denne uken innhentingen etter en utfordrende august, og den seneste uken har aksjen steget 12 prosent den seneste uken. Aksjen er likevel ned nesten 4 prosent i løpet av august.

Selv om aksjen har begynt klatringen, er det ikke alle som er blitt overbeviste. Og meglerhuset Guggenheim er blant dem som har beholdt sin negative holdning til aksjen, skriver CNBC.

– Et klart tegn

– Trendene i den amerikanske beholdningen tyder på at tilbudet ligger foran etterspørselen, sier analytiker Ronald Jewsikow i en oppdatering onsdag. 

– Selv om sommerproduksjonsstopp kan begrense behovet for prisnedskjæringer på kort sikt, omfanget av nedetiden er uklart, mener vi at den kvartalsvise amerikanske beholdningen er et klart tegn på at ved nåværende produksjonstakt ligger amerikansk etterspørsel etter produksjonsen, legger han til. 

Basert på data fra lagerbeholdningen har Teslas varelagre i USA vokst med rundt 50 prosent siden starten av kvartalet, hvor av Model Y står for den største økningen. 

Guggenheim har en salgsanbefaling på Tesla og samtidig satt kursmålet på 125 dollar pr. aksje. Det tilsvarer en nedside på over 51 prosent fra dagens kurs. 

Ifølge Jewsikow kan priskutt eller færre leveranser bli nødvendig i september for stimulere etterspørselen, imidlertid vil slike tiltak gjøre at Teslas estimater for tredje kvartal fremstår som «overdrevent optimistiske ut», skriver CNBC.

Mellom JP Morgan og BNP Paribas

I CNBCs oversikt over analytiker som følger Tesla, er det 46 stykker som har en anbefaling på selskapet og bare syv av dem er negative. Foruten om GLJ Research som vil ha aksjen ned til 25 dollar pr. stykk, legger Guggenheim seg helt i bunnsjiktet blant anbefalingene med sin evaluering av elbilprodusenten når de setter kursmålet på 125 dollar pr. aksje, midt mellom JP Morgan og BNP Paribas. 

I en analyse fra starten av juli argumenterte analytiker Ryan Brinkman for at det kan være smart å kvitte seg med noen Tesla aksjer mens han satte kursmålet på 120 dollar. Mens BNP Paribas-analytiker Stuart Pearson bare et par dager ment at aksjen kom til å underprestere fremover og satt kursmålet på 130 dollar pr. aksje.