<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

AI-boost for Dell

Vinden er i ferd med å snu for datagiganten Dell, som skjøt opp over 20 prosent på Wall Street etter at de jekket opp forventningene for 2023.

Publisert 2. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
AKSJEHOPP: Fredagens kvartalsrapport satte fyr på datagiganten Dell, som skjøt opp 21,25 prosent til 68,19 dollar pr. aksje i fredag kveld. Så langt i år er aksjen opp litt over 66 prosent. Foto: AFP

Etter en røff start på året viser en ny rapport at lykken har begynt å snu hos datagiganten Dell. 

I deres kvartalsrapport, som ble publisert fredag kveld, skriver selskapet at de jekker opp forventningene til 2023, mye takket være kunstig intelligens og en etterspørsel for elektriske komponenter, som etter flere måneder med nedgang, har begynt å stabilisere seg. 

Rapporten satte også fyr på aksjen, som skjøt opp 21,25 prosent til 68,19 dollar pr. aksje i går kveld. Så langt i år er aksjen opp litt over 66 prosent. 

I tillegg skriver nyhetsbyrået Reuters at datagigantens inntekter og resultat pr. aksje var høyere enn ventet fra analytikerne, der inntektene landet på 4,27 milliarder dollar, opp 11 prosent fra første kvartal. 

Ifølge JPMorgan-analytiker Samik Chatterjee så er ikke AI den primære driveren bak oppgangen, men ordrene for AI-baserte servere stod for 20 prosent av inntektene i kvartalet. 

Tøff start

I starten av året måtte datagiganten kutte inntjeninsestimatene for første kvartal med opp mot 21 prosent, blant annet på grunn av en synkende PC-etterspørsel, ettersom forbrukere og bedrifter var i gang med å utsette IT-oppdateringer. 

Dette skjedde etter at selskapet meldte om et kraftig kutt i antall ansatte, der 5 prosent av arbeidsstyrken ville miste jobben, tilsvarende omtrent 6.650 personer. 

Selskapet fikk seg en boom under pandemien, da etterspørselen etter PCer var skyhøy. I ettertid har derimot Dell, i likhet med IBM, Cisco og HP, hatt det tøft da rundt 55 prosent av Dells inntekter kommer fra PC-salg.