<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Supermaskin kan sende Tesla til himmels

Det mener Morgan Stanley-analytikere, som ser mer verdipotensial for hver gang de kikker på Teslas egen superdatamaskin.

Publisert 11. sep. 2023
Oppdatert 12. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
MER ENN DOBLET I ÅR: Tesla-aksjen er opp nær 130 prosent så langt i år. Her konsernsjef Elon Musk under en tech-konferanse i Paris i sommer. Foto: Bloomberg

Morgan Stanley venter nå kraftig kursoppgang for Tesla, selv etter mer enn en dobling på børs så langt i år for elbilprodusenten.

Den amerikanske storbankens analytikere har oppjustert kursmålet for Tesla-aksjen fra 250 til 400 dollar, ifølge Bloomberg. Dessuten er anbefalingen oppjustert fra «equal-weight» til «overweight».

Til sammenligning er det gjennomsnittlige kursmålet for Tesla-aksjen på 268,42 dollar, ifølge Bloomberg.

Fredag endte Tesla-aksjen på 248,50 dollar, som gir en kursoppgang på nær 130 prosent hittil i år. Aksjens all-time high er imidlertid på 409,97 dollar, som ble nådd i november 2021.

Superdatamaskin

Morgan Stanley-analytikerne forklarer sitt nye kursmål med superdatamaskinen Dojo.

«Jo mer vi så på Dojo, desto mer innså vi potensialet for undervurdert verdi i aksjen», heter det fra Morgan Stanley-analytikerne.

De vurderer at Dojo kan gjøre programvare og datatjenester til den største verdidriveren for Tesla herfra og videre, og at superdatamaskinen kan gi Tesla en «asymmetrisk fordel» i et marked som potensielt er verdt 10.000 milliarder dollar.

Tesla Dojo er utviklet for å trene opp maskinlæringsmodeller og forbedre Teslas selvkjøringsteknologi, og er designet for å håndtere enorme mengder data. Tidligere i år varslet Tesla-sjef Elon Musk at Tesla vil investere mer enn 1 milliard dollar i Dojo-prosjektet i år og neste år.

Morgan Stanley-analytikerne tilføyer at det kan bli verdt å få med seg Teslas egen Artificial Intelligence-dag neste år.