<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus tror kunstig intelligens kan løfte IT-gigant

Piper Sandler forventer en sterk årsavslutning for Microsoft, og trekker frem flere kurstriggere.

Publisert 19. okt. 2023 kl. 10.57
Oppdatert 19. okt. 2023 klokken 10.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
BØRSVINNER I 2023: Microsoft-aksjen har steget markant på New York-børsen i 2023. Analytikerne i Piper Sandler tror ikke børsfesten er over. På bildet ser du Microsoft-sjef Satya Nadella. Foto: Bloomberg

Piper Sandler beskriver Microsoft som sin sterkeste anbefaling blant de store selskapene man bør eie frem til årets slutt. Ifølge CNBC ser analytikerne i meglerhuset flere momenter som kan løfte aksjen videre. 

Triggere

En av triggerne er Microsofts «first mover advantage» innen generativ kunstig intelligens, altså fordelen IT-giganten kan ha ved å være den første til å gå inn i markedet med et produkt eller en tjeneste. Tidligere i år var Microsoft ute med sin ChatGPT AI chatbot, som ble utviklet av OpenAI.

Microsoft har også utvidet sine planer for ChatGPT og samarbeider med bilprodusenter for å teste AI-teknologien i kjøretøy.

Piper Sandler beskriver Microsofts kommende M365 Copilot som en annen katalysator for aksjen. Denne funksjonen er selskapets AI-tillegg til kjerneprodukter som Word og Excel. Microsoft avslørte først planene for Microsoft 365 Copilot i mars, og det er ventet at salget starter i begynnelsen av november.

Inntekts- og EPS-vekstmuligheter

«Det er flere potensielle inntekts- og EPS-vekstmuligheter i løpet av de neste 3-5 årene», skriver meglerhusets analytikere i en ny analyse, ifølge CNBC.

I forbindelse med Microsofts kvartalspresentasjon i slutten av juli uttalte finansdirektør Amy Hood at selskapet bør se høyere inntekter i andre halvdel av regnskapsåret 2024 ettersom det investeres for å møte den økende etterspørselen etter AI-tjenester.

Et bra børsår

Hittil i år har Microsoft-aksjen gått opp rundt 38 prosent til 330,11 dollar, mens S&P 500 er opp litt over 12 prosent. Piper Sandler tror det er ytterligere oppside og opererer med et kursmål på 400 dollar på Microsoft, 21 prosent over dagens nivå.