<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Link Mobility selger datterselskap

IT-selskapet selger Message Broadcast for 260 millioner dollar – 2,9 milliarder kroner.

Publisert 7. nov. 2023
Oppdatert 7. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 341 ord
STORSALG: Link Mobility da selskapet ble notert på Oslo Børs. Fra venstre adm. direktør Thomas Berge og storeier Jens Rugseth. Foto: Iván Kverme

 

Link Mobility Group har inngått en endelig avtale om å selge Message Broadcast til et amerikansk private equity-selskap, skriver IT-selskapet i en børsmelding natt til tirsdag.

Salget er basert på en selskapsverdi (EV) på 260 millioner dollar, inkludert en earnout på opptil 30 millioner dollar, noe som tilsvarer en EV/EBITDA-multippel de siste tolv måneder frem til tredje kvartal 2023 på 14,1 ganger.

Transaksjonen gir umiddelbar verdiøkning ved å betydelig bedre Links nåværende justerte EV/EBITDA-multippel på 8,9 ganger, skriver selskapet. Gjeldsnivået blir også redusert fra en netto gjeld/justert EBITDA på 4,0 ganger til 1,0 ganger etter salget.

Kontantbeholdningen vil også øke til 3,5 milliarder kroner, opplyses det.

– Vi er glade for å nå en kjøpsavtale for Message Broadcast til en svært attraktiv verdivurdering i et utfordrende kapitalmarked, kommenterer styreleder André Christensen.

Strategisk gjennomgang

Message Broadcast betjener hovedsakelig store amerikanske energiselskaper og har to inntektsstrømmer, nemlig meldingsløsninger og kritiske hendelsesmeldinger, der sistnevnte avhengig av været med stor grad av inntektsvariasjon, skriver Link Mobility.

Etter en strategisk gjennomgang, samt dette budet, har selskapet landet på at det beste valget var å selge datterselskapet.

Transaksjonen vil bli gjort opp med 220 millioner dollar i kontanter ved gjennomføring, en selgerkreditt på 10 millioner dollar med en rente på fem prosent pr. år som forfaller sommeren 2025, og en earnout på 30 millioner dollar i kontanter basert på Message Broadcasts resultater i 2024. Earnouten er lineær fra 7,5 millioner dollar og øker med omsetningsvekst, skriver TDN Direkt.

Avtalen er underlagt vanlige avsluttende betingelser og forventes å avsluttes tidlig neste år. Transaksjonen vil resultere i en regnskapsmessige gevinst i norske kroner som reflekterer en gunstig USDNOK-utvikling, står det.

Utsetter kvartalsrapport

Link Mobility skulle egentlig legge frem tallene for tredje kvartal tirsdag, noe som utsettes tre uker som følge av salget av Message Broadcast. Datterselskapet skal rapporteres som en avviklet virksomhet fra tredje kvartal 2023.

Selskapet kommer likevel med noen tall fra Europa-segmentet, som hadde en omsetningsvekst på 30 prosent i tredje kvartal 2023, til totalt 1,6 milliarder kroner.

Link Europas bruttofortjeneste vokste 17 prosent til 317 millioner kroner i kvartalet, med en organisk vekst i fast valuta på 6 prosent på årsbasis.