<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Han har levert 16.830 prosent avkastning

Delphi-forvalter hyller Svenn-Tore Larsen etter å ha løftet Nordic Semiconductor fra null til 22 milliarder kroner.

Publisert 13. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord

Tirsdag ble det kjent at Svenn-Tore Larsen gir seg som toppsjef i Nordic Semiconductor ved nyttår, en jobb han hatt siden 2002. Gårsdagens gjest i Børsmorgen, Danske Bank Markets-analytiker Mads Ek Strøm, måtte erkjenne at han ble overrasket over nyheten.

– Vi hadde Larsen på et av våre seminarer i København for to uker siden, og da var han i fyr og flamme, sa han.

Hyllest i leopardkåpe

På Larsens vakt har markedsverdien på Nordic Semiconductor gått fra null til 22 milliarder kroner, noe Delphi-forvalter Adil Shah hyllet på sin måte i et X-innlegg med et AI-generert bilde av den avtroppende sjefen ikledd en leopardfarget pelskåpe og rapgullkjeder.

«Optimist av natur. Til tider kanskje i overkant», skrev Shah blant annet, trolig med tanke på selskapets resultatvarsler som har gitt aksjen noen tøffe dager.

– Lov å være fornøyd

Nordic-kursen falt 2,5 prosent og tok bort 560 millioner kroner av markedsverdien tirsdag, men dette er hentet inn – og vel så det – onsdag med en oppgang på drøye 3 prosent (nesten 700 millioner kroner) til 115,75 kroner.  

– Larsen har levert 16.830 prosent avkastning siden selskapet ble børsnotert, og det må være lov å være fornøyd med det – til tross for at aksjekursen var over 300 kroner, sa kommentator Olav Gram Degnes i Børsmorgen onsdag.