<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rammet av hackerangrep

Et av TietoEvrys datasentere i Sverige er rammet av et hackerangrep. Kunder har vært uten IT-tjenester i snart to døgn.

Publisert 21. jan.
Oppdatert 21. jan.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
RAMMET: Et av datasenterene til TietoEVRY er hacket og nede. NTB

Angrepet, som skjedde natt til lørdag, påvirker flere av selskapets svenske kunder, opplyses i en pressemelding. TietoEvry har en rekke børsnoterte selskap på kundelisten. 

TOPPSJEF: Konsernsjef Kimmo Alkio i TietoEvry. Foto: Iván Kverme

«Dataangrepet er begrenset til en av selskapets datasenteret, og eksperter jobber døgnet rundt for å løse problemet», heter det i meldingen. 

Angrepet har pågått i halvannet døgn, uten at problemene er løst. I den seneste oppdateringen opplyser selskapet at de fleste kundene fremdeles er rammet, selv om noen har fått tilbake tilgangen til egne servere.

– Dette kommer til å ta tid å løse, sier TietoEvrys kommunikasjonssjef Alexandra Kärnlund til Dagens Industri.

Thelocal.se melder at blant annet matkjeder, kinoer og blomsterbutikker er rammet. Filmstaden, som eies av Odeon Kino, får ikke solgt hverken billetter eller snacks, mens blomsterkjeden Granngården har stengt alle sine butikker.

Også det svenske politiets nettsider var rammet i en periode, men disse er nå oppe igjen.

– Angrepet behandles som en kriminell handling og er politianmeldt. TietoEvry følger situasjonen nøye, sier selskapets markedssjef Venke Bordal.