<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

De mest lovende halvlederaksjene

Investeringsbanken Citi deler sine beste veddemål i halvlederindustrien.

Publisert 28. mai
Oppdatert 28. mai
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 534 ord
HALVLEDERE INDUSTRIENS BESTE VEDDEMÅL: Investeringsbanken Citi gir seks aksjetips om halvledere.  FOTO: Dreamstime

Halvledere har vært i vinden de siste årene. Tall fra Statista viser at halvlederindustrien genererte totalt 520,1 milliarder dollar i 2023, og at det forventes 613,1 milliarder dollar for 2024. Den gjennomsnittlige årlige vekstraten (CAGR) anslår Statista til 6,3 prosent, noe som betyr at industrien vil generere rundt 736,4 milliarder dollar i 2027.

Investeringsbanken Citi skrev i et notat at halvlederindustrien vil oppleve «banebrytende endringer». «Vi tror halvleder-arkitektur vil utvikle seg i retning av minne- og logikkintegrasjon for AI-databehandling,» skrev en analytiker i investeringsbanken.

CNBC deler Citis seks beste aksjer som kan dra nytte av halvlederindustrien.

Favorittaksjer innen halvledere ifølge Citi

AksjeTickerOppside (%)
ASMPT522 - HK26.4
Ibiden4062 - JP18.4
NvidiaNVDA10.3
SK Hynix000660 - KR16.8
Samsung Electronics005930 - KR34.0
Sony Group6758 - JP30.1

Citi-estimater pr. 27. mai 2024, mot FactSet-konsensus.

Nvidia

Selv om det har gått mye spalteplass til Nvidia, er det vanskelig å ignorere «verdens viktigste» aksje. Aksjen har steget rundt 173 prosent det siste året. Bloomberg-data viser at aksjen har 63 kjøpsanbefalinger, syv hold og ingen salgsanbefalinger fra analytikerkorpset.

Citi er «bullish» og skriver at Nvidia vil «representere 90-95 prosent av AI-GPU-markedet i 2024 og 2025.» Analytiker Atif Malik noterer seg at Nvidia vil bli «støttet av et akselerert veikart (roadmap) og en teknologiledelse som går fra bakkenivå til programvarenivå.»

ASMPT

Et litt mindre kjent Hongkong-notert selskap med hovedkontor i Singapore, ASMPT, tidligere kjent som ASM Pacific Technology, er en annen favoritt av Citi. Selskapet spesialiserer seg på å designe og produsere maskiner og verktøy for blant annet halvlederindustrien. 

Analytiker Kevin Chen noterer seg: «Vi er positive til ASMPT da vi forventer at selskapet vil dra nytte av økende AI-drevet etterspørsel etter sine avanserte pakkeløsninger, spesielt for deres TCB (termokompressjonsbonder).» Han bemerket at ASMPT er en ledende leverandør av TCB, og la til at selskapet forventes å ha mer «betydelig AI-relatert bidrag» i 2024 og 2025. Aksjen er opp rundt 42,69 prosent det siste året. Ifølge Bloomberg er det 20 kjøpsanbefalinger og fire holdanbefalinger, og ingen salgsanbefalinger.

Ibiden

Ibiden er et japansk elektronikkfirma som produserer produkter som trykte kretskort og IC-innpakning. De har blant annet Apple og Intel i sin kundeportefølje. Aksjen har falt 17,93 prosent det siste året.

Citi-analytiker Takayuki Naito forteller: «Vi er fortsatt sikre på middelsiktig inntjeningsvekst på grunn av sterke salg av generative AI-relaterte pakker og en oppgang i generelle server-ABF-substrater mot regnskapsåret 2026.» Aksjen har 12 kjøpsanbefalinger, fem hold og to salgsanbefalinger.

Samsung Electronics

Citi er positive til Samsung og forventer en to-dobling og tre-dobling av selskapets forsendelser av «high bandwidth memory» (HBM) i 2024 og 2025. Samsung-aksjen har 40 kjøpsanbefalinger, fire hold og ingen salgsanbefalinger. Den sørkoreanske aksjen er opp 7,33 prosent det siste året.

Den norske fondsforvalteren Bernt Berg-Nielsen legger til: «Samsung har snudd trenden. Salget i første kvartal var på linje med konsensus, men driftsresultatet var 20 prosent høyere enn ventet. Dette markerer et taktskifte: For første gang siden tredje kvartal 2022 er driftsresultatet opp år-over-år, målt kvartalsvis.» 

SK Hynix

Selskapet SK Hynix leverer dynamiske tilfeldige minnebrikker og flashminnebrikker. Den er notert på den sørkoreanske børsen og er opp 83,59 prosent det siste året.

Peter Lee noterer seg: «Til tross for bekymringer i markedet om potensiell overtilbud av HBM, bemerket Hynix at synligheten av HBM-etterspørselen kontinuerlig forbedres i takt med CSP (skyleverandør) kunders vekst i AI-investeringer.»

Aksjen har 40 kjøpsanbefalinger og 3 hold-anbefalinger, og ingen salgsanbefalinger.