<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har fondet lastet opp med Nvidia-aksjer

Mange mener Nvidia-aksjen er en gigantisk boble drevet av AI-eufori. Vi har snakket med Ivar Harstveit som har Nvidia som største investering, i et fond som nå knuser konkurrentene og nærmer seg 5 milliarder kroner i forvaltningskapital. 

Publisert 7. juni
Oppdatert 7. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord

Det er ikke lett å komme utenom boblepåstander når AI-aksjer som Nvidia har mangedoblet seg på kort tid og kunstig intelligens er den store snakkisen der ute. Det virker nesten opplagt. Det er heller ikke lenge siden det sprakk noen ESG-bobler her hjemme, og boblesprekken var godt varslet i forkant. AI er bare én av mange bobler vi har vært vitne til, ikke sant?

Men i motsetning til de fleste andre bobler der ute, har Nvidias inntjening vokst like raskt som aksjekursen, og kan man egentlig kalle en P/E på 43 for bobleprising når årsveksten i inntekter og resultat har gått tregangeren på ett år? 

Hvis vi er midt i en boble, kan det hende Nvidias P/E vil nærme seg 100 før det sprekker? Og er Nvidias skyhøye bruttomarginer bærekraftige på sikt?

Vi har snakket med Ivar Harstveit, som forvalter aksjefondet Delphi Global sammen med Tian Tollefsen. Aksjefondet er opp 27 prosent hittil i år, det dobbelte av referanseindeksen.

– Vi er fortsatt positive, sier han.