<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Milepæl» for smartklokker – sikret ny salgsavtale

Avtalen gjelder i første omgang Norge, men kan utvides til flere markeder.

Publisert 10. juni

Xplora Technologies har innledet et partnerskap med den norske virksomheten til en ledende leverandør av sikkerhetstjenester, opplyser selskapet mandag.

Den nye partneren selger alarmsystemer for familier og små bedrifter, og med det nye samarbeidet vil Xploras produkter og tjenester inngå i partnerens produkttilbud for sikkerhet hjemme.

Xplora leverer smartklokker myntet på barn samt tilhørende abonnementstjenester. Ved utgangen av mai hadde Xplora 270.000 betalende abonnenter, 50 prosent flere enn på samme tid i fjor.

I første kvartal ble omsetningen økt med 24 prosent til 118,7 millioner kroner, mens driftsresultatet ble forbedret fra minus 16 til minus 13 millioner kroner. I 2023 omsatte selskapet for 689,1 millioner kroner, med et driftsunderskudd på 22,8 millioner.

«Betydelig milepæl»

I første omgang gjelder den nye avtalen det norske markedet, med oppstart i tredje kvartal i år, men partene er åpne for å utvide til andre markeder.

Xplora beskriver det nye samarbeidet som en «betydelig milepæl», da det tilfører selskapet en ny salgskanal.

Det Euronext Growth-noterte smartklokkeselskapet stiger rundt 2 prosent på nyheten. Det seneste året er Xplora-aksjen opp mer enn 30 prosent.

Torsdag 13. juni arrangerer Xplora Technologies kapitalmarkedsdag i Oslo.