<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk trekker søksmål mot OpenAI

Elon Musk, som var med på å starte opp KI-selskapet OpenAI, trekker søksmålet han hadde reist mot selskapet og medgrunnleggerne Sam Altman og Greg Brockman.

Publisert 12. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
ELON MUSK: Trekker søksmåle mot OpenAI. Foto: NTB

Tirsdag ba Musk en domstol i San Francisco i California om å avvise søksmålet som han leverte inn i februar. Han oppgir ikke noen begrunnelse for beslutningen, fremgår det av dokumentene.

En dommer skulle ha forberedt et rettsmøte onsdag denne uken for å høre OpenAIs forespørsel om å avvise søksmålet.

Verken OpenAI eller en advokat for Musk har svart på Reuters' henvendelser om kommentarer til Musk beslutning om å trekke tilbake søksmålet.

Musk argumenterte i søksmålet med at OpenAI, som står bak språkmodellen ChatGPT, skulle utvikle kunstig intelligens til fordel for menneskeheten. Selskapet brøt denne forpliktelsen da det ble en kommersiell aktør, støttet av Microsoft, hevdet Musk.

OpenAI ble stiftet i 2015 av Musk, Altman og Brockman, samt flere andre investorer. Musk forlot selskapet i 2018. Året etter inngikk OpenAI partnerskap med Microsoft, og i 2022 lanserte OpenAI språkmodellen ChatGPT.

(NTB)