<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elbilprodusent risikerer avnotering

Aksjen til elbilprodusenten Polestar er blitt handlet for under én dollar i over 30 dager. Nå får de en advarsel fra Nasdaq. 

Publisert 6. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 289 ord
AKSJERAS: Aksjen til Polestar har falt med over 90 prosent siden de gikk på børs i 2022. Foto: Reuters

Den svenske elbilprodusenten Polestar, som er grunnlagt av Volvo og Geely, gikk på børsen i New York juni 2022. Siden den gang har aksjen rast med over 90 prosent.

Til tross for at selskapet har fått noe medvind de siste dagene, har ikke aksjen bikket dollargrensen, og stengte til 97 cent fredag. 

Med andre ord er aksjen blitt handlet til under én dollar 30 dager på rad, noe som medfører en advarsel fra Nasdaq. Det skriver Dagens Industri lørdag morgen

Ifølge det svenske nettstedet innebærer advarselen en risiko for avnotering, samt en compliance periode på 180 dager. 

«Selskapets virksomhet vil ikke bli påvirket av varslingen fra Nasdaq, da vi har tid frem til begynnelsen av januar 2025 for å gjenopprette etterlevelse og få aksjekursen til å overstige én dollar i minst ti handelsdager på rad. Vi har stor tro på at kursen vil komme seg igjen da virksomheten viser sterk vekst i volum i år» skriver selskapet i en mail til Dagens Industri. 

Venter bedring

Den svenske elbilprodusenten rapporterte tirsdag et driftsunderskudd på 232 millioner dollar i første kvartal, fem prosent svakere målt mot året før. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA), justert for engangseffekter, falt med 43 prosent til minus 257 millioner dollar.

Samtidig falt inntektene 36 prosent til 345 millioner dollar. Inntektsfallet er hovedsakelig drevet av lavere globalt bilsalg og trøbbel knyttet til inntektsføring på salg av biler til Kina, ifølge Bloomberg.

«Vi forventer sterk inntektsforbedring i andre kvartal og er trygge på at forretningsmodellen vår vil levere i siste del av året. Ser vi lenger fremover, vil vår modellekspansjon og økt markedsnærvær, med syv nye lanseringer i 2025, være nøkkeldrivere for vår vekst», sa Thomas Ingenlath, konsernsjef i Polestar tirsdag.