<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk vil avvise søksmål fra X-aksjonærer

I 2022 ble Musk saksøkt for å tilbakeholde informasjon om at han eide store andeler i Twitter så kan kunne kjøpe flere aksjer til en lavere pris. Nå avviser han søksmålet. 

Publisert 6. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
SAKSØKT: Telsa-sjefen er saksøkt av X-aksjonærer som mener han holdt tilbake informasjon om aksjebeholdingen i 2022.  Foto: NTB/AFP

Våren 2022 ble det opprettet et søksmål mot Tesla-sjefen Elon Musk, der det hevdes at han valgte å utsette opplysninger om akjsekjøp i X, tidligere Twitter, innen fristen etter at han hadde bikket en eierandel på fem prosent.

Musk sa angivelig ikke ifra før han eide mer enn ni prosent av selskapet, etter å ha kjøpt aksjer nesten hver dag i to måneder. 

Saksøkeren mente at dette har gått utover andre investorer, som solgte aksjer i selskapet i de siste to ukene før Musk opplyste at han hadde kjøpt opp en stor andel. Saksøkeren mener også dette ble gjort for at Musk kunne kjøpe Twitter-aksjer til en billigere kurs.

Nå skriver Reuters at Elon Musk ønsker å avvise søksmålet.

Onsdag kveld, i en innsendelse til i føderal domstol i Manhattan, kalte Musk det «usannsynlig» at han ønsket å bedra aksjonærene. «Dette er ikke et bedrageri. Alle indikasjoner, inkludert de i anklagene, peker på en feil» sa han. 

Videre i innsendelsen sier Musk at han skulle avsløre beholdningen i slutten av 2022, men fortalte om aksjekjøpene etter at han innså at han hadde misforstått synlighetsreglene til SEC.

Han benekter også å ha fått hjelp av noen på innsiden av Morgan Stanley til å lage en handelsstrategi for å kjøpe aksjer uten at markedet ble varslet. 

Twitter, nå X, steg med 27 prosent 4. april – dagen Musks eierandel på 9,2 prosent ble kjent.