<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gründer kan cashe inn kjempegevinst

24SevenOffice ser på mulighetene for å selge deler av virksomheten for 2,4 milliarder svenske kroner. Det kan bli en gullgruve for gründer Stian Rustad.

Publisert 11. okt. 10:13
Oppdatert 11. okt. 14:43
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 433 ord
LYKKETREFF: 24SevenOffice-gründer Stian Rustad kan få et utbytte på 316 millioner kroner hvis salget går igjennom. Foto: 24SevenOffice

Sommeren 2023 sto 24SevenOffice-aksjekursen i 6 kroner etter et massivt kursfall.

«Det er nærmest uforståelig hvis ikke aksjekursen normaliserer seg. (...) Jeg har altså til de grader gått all in i 24Seven Office. Jeg tror jeg har truffet bunnen, men det vil fremtiden vise», sa gründer Stian Rustad til Finansavisen.

24SevenOffice er et norsk programvareselskap som ble grunnlagt i 1997. Selskapet har nå inngått en intensjonsavtale med en kjøper om å selge ERP-divisjonen. Selskapsverdien (EV) er estimert til 2,4 milliarder svenske kroner, kommer det frem i en børsmelding fredag morgen.

– Det er en utrolig stor mulighet for oss som virkelig vil sette oss på kartet, sier konsernsjef Eirik Aalvik Stranden til Finansavisen.

Traff blink

Styret støtter enstemmig transaksjonen. Kjøperen er ikke navngitt, men er støttet av en av verdens største internasjonale kapitalforvaltere, heter det.

– Vi er en litt unorsk organisasjon kan du si. Teamet er gira på nye muligheter. Det er litt sånn «shit, hva er det vi har fått til», sier Stranden.

NYRIK: Eirik Aalvik Stranden på 24SevenOffices børsnotering på Nasdaq First North. Foto: Anna Jarlhäll

Hvis avtalen fullføres, vil 24SevenOffice nedbetale gjeld, men har også som mål å utbetale minst 20 kroner pr. aksje til sine aksjonærer. For gründer Stian Rustad betyr det jackpot.

Største aksjonær i 24SevenOffice er R-Venture med snaut 59 prosent av aksjene. Gründer Rustads reelle eierandel i 24SevenOffice er på nærmere 40 prosent gjennom direkte og indirekte eierskap. Det betyr at han kan få et utbytte på 316 millioner kroner.

Stranden har fortsatt et stykke igjen til Rustads nivå, men også han har fått en solid avkastning siden han overtok sjefsstolen i 2021.

– Jeg har vel gjort rundt 10 millioner på den reisen her, så det er ganske kult. Alt er jo relativt i forhold til Stian selvfølgelig, men man må jo starte et sted, sier han. 

Finansavisen har ikke lyktes med å få en kommentar fra Stian Rustad fredag formiddag.

Rett opp på børsen

Aksjonærer som representerer mer enn 64 prosent av stemmene stiller seg bak transaksjonen. 24Seven Office planlegger å fortsette som et børsnotert selskap med verdier for 200 millioner svenske kroner.

Ved utgangen av andre kvartal hadde 24SevenOffice langsiktige gjeld på 279 millioner svenske kroner, mens den kortsiktige gjelden utgjorde snaut 28 millioner.

I sommer ble 24SevenOffice flyttet fra Spotlight-børsen i Stockholm til Nasdaq First North. På det tidspunktet sto aksjekursen i 18 kroner. Fredag ble 24SevenOffice-aksjen omsatt for 24,30 svenske kroner etter en oppgang på nesten 30 prosent.

I første halvår økte 24SevenOffice omsetningen fra 153,6 til 205,2 millioner svenske kroner. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) forbedret seg fra minus 29,9 til pluss 39,2 millioner svenske kroner.