<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Honor Magic V3: Med sitt ultratynne design og nesten usynlige brett, setter denne telefonen en ny standard for brettbare telefoner. Foto: Michael Groth

Test: Honor Magic V3 – Den nye brettekongen

Verdens tynneste brettbare telefon setter en ny standard.

Publisert 21. okt.
Lesetid: 5 minutter

Vi trodde Google Pixel 9 Pro Fold skulle være årets tynneste brettbare telefon, men på IFA 2024 kom kinesiske Honor ut av skyggene med sin Magic V3, enda slankere og fullstappet med funksjoner.

Honor Magic V3 imponerer med sitt syltynne design. Med en tykkelse på bare 9,2 mm sammenbrettet og 4,35 mm i åpen tilstand, overgår den både Google Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold 6.

Når du først plukker opp Honor Magic V3, merker du det med en gang. Den er ikke bare ekstremt tynn, men føles som en vanlig smarttelefon, ikke en brettbar. Den ligger lett i hånden, og til tross for størrelsen føles den veldig solid. Rammen er laget av trykkbestandig aluminiumslegering, som holder vekten nede, og hengselet, laget av stål og titan, er bygget for å tåle daglig bruk over tid.

Heftig hengsel: Ikke bare er er den verdens tynneste, men Magic V3 har også et av de tøffeste hengslene på markedet. Honor sier at telefonen skal tåle 500.000 brettinger, eller 100 brett om dagen i 13 år. Foto: Michael Groth

Baksiden består av et materiale som Honor hevder er sterkere enn både kevlar og stål. Telefonen kommer med et deksel i esken, men det virker nesten overflødig, ut ifra byggekvaliteten.

Slitesterk og vanntett

Magic V3 har to høyoppløselige OLED-skjermer. Den utvendige skjermen på 6,43 tommer dekker hele fronten av telefonen og har en lysstyrke på imponerende 5000 nits, noe som gjør den svært brukervennlig utendørs. Den innvendige skjermen, som måler 7,92 tommer, har en lysstyrke på 1600 nits, som er lavere enn konkurrentene, men mer enn nok til de fleste situasjoner. Begge skjermene støtter 120 Hz oppdateringsfrekvens, som gir myk scrolling og god flyt i apper.

Dekker hele fronten: Den utvendige skjermen på 6,43 tommer dekker hele fronten av telefonen. Foto: Michael Groth

Den utvendige skjermen kommer med fabrikkmontert skjermbeskytter, men under denne har Honor brukt en ny type glass som de kaller «Anti-Scratch NanoCrystal Shield», et materiale som hevdes å være 10 ganger mer ripebestandig enn Silica Glass. Innvendig er skjermen oppgradert til å være 500 % mer motstandsdyktig mot riper enn tidligere modeller. I tillegg er telefonen IPX8-sertifisert, noe som betyr at den skal tåle sprut og nedsenking i vann ned til 2,5 meter.

Kraft til både jobb og underholdning

Honor Magic V3 er ikke bare tynn og slitesterk, den er også kraftig. Under panseret finner vi nyeste Snapdragon 8 Gen 3 og 12 GB RAM, som gir mer enn nok kraft til å takle både arbeid og underholdning, og under vår testing har den taklet alt vi har kastet på den uten problemer.

Magic OS, Honors eget operativsystem, er tilpasset den brettbare formen og gjør det enkelt å bytte mellom sammenbrettet og åpent modus. Du kan velge hvordan appene åpnes, ha flere vinduer samtidig, og dra og slippe innhold mellom apper for enkel multitasking.

Laget for multitasking: Operativsystemet støtter flere vinduer samtidig, du kan ha dem flytende rundt på skjermen eller låse dem til hver sin side. I tillegg så gjenkjenner appvelgeren apper du bruker ofte og presenterer dem på en praktisk og enkel måte. Foto: Michael Groth

Skjermen på Magic V3 er stor, men trenger du noe større, kan du enkelt koble telefonen til en TV via HDMI eller en cast-enhet, og få tilgang til et fullverdig operativsystem, akkurat som Samsung DeX. Enkelt og effektivt.

Førsteklasses bretteopplevelse

En av de mest imponerende detaljene med Honor Magic V3 er hvor lite synlig bretten på den innvendige skjermen er. Den er nesten usynlig, og selv etter en uke med testing og bretting av telefonen opp og igjen er bretten fremdeles like lite synlig som da vi først pakket opp telefonen. Honor har gjort bretten på Honor Magic V3 nesten usynlig ved å forbedre hengseldesignet og materialene slik at mindre stress påføres skjermen under bretting. Dette gjør at telefonen føles solid og er merkbart mer avansert enn konkurrentene på dette området.

Nesten usynlig brett: Det er rett og slett imponerende hvor lite synlig bretten er, noe som gir Honor et klart fortrinn over konkurrentene. Foto: Michael Groth

Kamera med noe forbedringspotensial

Kameraoppsettet på Honor Magic V3 er solid. Den har en 50 MP hovedsensor med optisk bildestabilisering, samt et 50 MP telefoto-kamera med 3,5x optisk zoom. I tillegg får du et 40 MP ultravidvinkel-kamera. Kameraet holder god standard i forhold til hva som forventes på telefoner i dag, og presterer bra under de fleste lysforhold, men sliter litt i mørkere omgivelser. Nattfotografering er ikke helt på nivå med konkurrentene, og bildene kan bli litt grøtete. Likevel vil kameraet dekke de fleste behov, og de fleste bildene du tar i vanlige lysforhold vil imponere med både klarhet og farger.

Honor har også inngått samarbeid med det franske fotostudioet «Studio Harcourt» for å tilby spesielle filtere som skal kunne forbedre portrettbilder.

(1 / 7)

Holder dagen ut og lader lynraskt

Til tross for det slanke designet, har Honor klart å utstyre Magic V3 med et kraftig 5.150 mAh silisium-karbonbatteri. Dette gir lenger batterilevetid enn tradisjonelle litiumbatterier og tar også mindre plass. Batteriet varer lett gjennom en hel dag, og med 66W hurtiglading og 50W trådløs lading kan du lade kjapt. Ved bruk av 66W lader klatrer telefonen lett fra 0 til 100 prosent på bare 45 minutter.

Smart deksel: Det medfølgende dekselet på Honor Magic V3 er både stilig og praktisk. Kameraet er beskyttet av en ring som også fungerer som kickstand. Foto: Michael Groth

Honor Magic V3 kombinerer stilrent design, kraftig ytelse og robust byggekvalitet. Den er blant de tynneste og mest slitesterke brettbare telefonene på markedet, uten at det går på bekostning av funksjoner eller brukervennlighet. Kameraet er godt, selv om nattfotograferingen kunne vært bedre. For de som ønsker en slank og kraftig brettbar telefon uten særlig synlig brett, og er villige til å betale en pris som starter på rundt 23.000 kroner, er dette absolutt et spennende valg.

Telefonen kommer i flere farger og materialvalg globalt, men i Norge får vi kun den sorte varianten.

Honor Magic V3

Fordeler:

  • Ekstremt tynn og lett
  • Føles som en vanlig smarttelefon, ikke en brettbar

  • Kraftig ytelse

  • Nesten usynlig brett

  • Robust byggekvalitet med solid hengsel

Ulemper:

  • Kameraet kunne vært bedre i dårlig lys
  • Høy pris

Pris:

Honor Magic V3 5G 512GB (sort): 22.990 kr

  • Honor er et kinesisk merke som opprinnelig ble lansert som et underselskap av Huawei i 2013. Målet var å tilby prisgunstige smarttelefoner med høy kvalitet. Etter at Huawei ble rammet av amerikanske sanksjoner i 2020, ble Honor solgt til en kinesisk eiergruppe for å drive som et uavhengig selskap. Siden da har Honor fortsatt å produsere smarttelefoner, wearables og andre forbrukerelektronikk på egen hånd, og har raskt etablert seg som en sterk aktør globalt.