<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Facebook-eier Meta er en av tek-gigantene som rapporterte tall for fjerde kvartal etter børsslutt onsdag kveld.

Meta, som står bak både Facebook, WhatsApp og Instagram, omsatte for 48,4 milliarder dollar i andre kvartal. På forhånd var det forventet en inntjening på 47,04 milliarder dollar av LSEG, ifølge CNBC.

Selskapet rapporterte en inntjening pr. aksje på 8,02 dollar. På forhånd ventet analytikerkonsensus en inntjening på 6,77 dollar pr. aksje.

Meta estimerer at omsetningen for første kvartal vil ligge på 39,5 til 41,8 milliarder dollar. I forkant av kvartalsrapporten forventet analytikerne at estimatene skulle ligge på 41,7 milliarder dollar.

Aksjen stiger 2 prosent i etterhandelen.

I kjølvannet av fremleggelsen av kvartalsrapporten inngikk selskapet et forlik på 25 millioner dollar i søksmålet med president Donald Trump, ifølge en rapport fra WSJ. Dette førte til en rekordsen forsinkelse på rapporteringen.

Daglige aktive brukere på tvers av Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp, var i gjennomsnitt 3,35 milliarder i desember. Estimatet lå i forkant på 3,28 milliarder brukere.

M

Meta Platforms A

716,37

−19,77 (−2,76%)

Marked Stengt

18. Feb

22:00

Nasdaq - USD

740,85

729,40

717,95

706,50

Satser stort på AI

Meta-aksjen nådde en ny toppnotering fredag etter at Zuckerberg kunngjorde selskapets planer om å investere tungt i kunstig intelligens. Meta vil bruke opptil 65 milliarder dollar på kapitalutgifter i 2025 som en del av selskapets AI-satsing. Kapitalutgiftene for 2024 lå på 39,2 milliarder dollar.

Wall Street forventet at Meta ville rapportere kapitalutgifter på 15,33 milliarder dollar for fjerde kvartal.

Samtidig har Zuckerberg gjort flere drastiske endringer innad i selskapet den siste måneden.

I starten av januar kunngjorde Meta-sjefen at selskapet skal slutte å faktasjekke innlegg . Selskapet skal også fjerne diverse restriksjoner for å «gjenopprette ytringsfrihet på plattformene». Meta skal også, sammen med Amazon, skrote sine programmer for mangfold, likestilling og inkludering.

Etter presidentvalget i USA har Zuckerberg forsøkt å knytte bånd til president Donald Trump, blant annet ved middager i Trumps Mar-a-Lago og ved å donere til Trumps innvielsesfond. De seneste endringene i Meta blir sett på som et grep for å gjøre den amerikanske presidenten Donald Trump fornøyd. Zuckerberg har donert 1 million dollar til Trumps innsettelse, og var til stede da Trump ble innsatt den 20. januar.

Kutter i staben

Toppsjefen skrev for et par uker siden i et internt notat til de ansatte at Meta vil kutte ned på antall ansatte. Selskapet skal kutte rundt 5 prosent av den globale arbeidsstyrken på rundt 72.000.

«Jeg har besluttet å heve standarden for prestasjonsstyring,» skriver Zuckerberg i notatet.

«Vi pleier å håndtere ansatte som ikke møter forventningene i løpet av et år, men nå vil vi gjøre mer omfattende prestasjonsbaserte kutt i denne syklusen.»