<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Doblet både inntekter og tap

Telekomselskapet Nortel melder om et kjempehopp i omsetningen i første kvartal. Samtidig dobles også tapene.

Publisert 25. apr. 2023
Oppdatert 25. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 317 ord
LA FREM TALL: Adm. direktør Christian Pritchard i Nortel. Foto: Nortel

NTEL

Telekomselskapet Nortel la tirsdag morgen frem tall for første kvartal, der de kunne vise til en omsetning på 72,6 millioner kroner for årets tre første måneder. 

Dette tilsvarer en dobling av fjorårets omsetning som da landet på 34,7 millioner kroner. 

Justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) tikket inn på 0,1 million kroner, opp fra minus 6,5 millioner samme periode i fjor. Driftsresultatet landet derimot på minus 26,0 millioner kroner, ned fra minus 12,7 millioner kroner første kvartal i fjor.

Ifølge selskapet har justert EBITDA vært et sentralt nøkkeltall for Nortels virksomhet siden starten, fordi den gir et mer presist bilde av den underliggende driften.

Inntektene pr. bruker (ARPU) landet på 314 kroner for kvartalet, ned fra 359 kroner i samme kvartal året før.

Nortel

(Mill. kr)1. kv./231. kv./22
Driftsinntekter72,634,7
Driftsresultat−26,0−12,7
Resultat før skatt−26,0−12,7
Resultat etter skatt−21,6−10,2

Henter penger

Adm. direktør Christian Pritchard sier at Nortel har «styrket tilgjengelig likviditet» med 30 millioner kroner i kvartalet, for å møte veksten og styrke selskapets finansielle situasjon. 

Total likviditet ved utgangen av kvartalet var på 46 millioner kroner. 

– Med dette anser vi selskapet som godt finansiert i henhold til våre vekstplaner, sier Pritchard.

I mars sendte telekomselskapet ut en børsmelding der de meldte om at de hadde startet en strategisk gjennomgang av virksomheten.

Ifølge Pritchard er årsaken at interessen for å kjøpe telekomselskapet har vært stor blant både utenlandske og norske aktører.

– Det gjør at styret ønsker å gjøre en strukturert prosess som følge av dette. Det er helt naturlig at man gjør det, slik er livet på børs. Eiersituasjonen endrer seg fra dag til dag, det omsettes aksjer, og det er klart at når vi får så god interesse for selskapet så velger vi å gjøre dette strategisk, sa han i mars.

Før tallfremleggelsen tirsdag morgen hadde aksjen sett en oppgang på 35 prosent siden nyttår, der kursen har gått fra 22,20 til 30,00 kroner pr. aksje. Tirsdag morgen fortsetter oppgangen, der aksjen stiger 16 prosent til 34,80 kroner.