<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatfall for Telia

Telia har i tillegg planer om å selge sin danske virksomhet.

Publisert 26. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
LEVERTE TALL: Telia Norge-sjef Stein-Erik Vellan. Foto: Marius Lorentzen / Finansavisen

Telia fikk et resultat før skatt på 1.004 millioner svenske kroner i første kvartal 2023, en nedgang fra 1.407 millioner samme kvartal i fjor.

Justert EBITDA endte på 7.258 millioner svenske kroner, mot 7.202 millioner svenske kroner i samme periode året før. Ifølge Infront-konsensus var det ventet en justert EBITDA på 7.184 millioner kroner.

Nettoomsetningen ble 23.069 millioner svenske kroner, opp fra 21.818 millioner og mot ventede 22.382 millioner svenske kroner.

Telia forventer fortsatt at det justerte EBITDA-resultatet vil være flat, eller en lav ensifret, vekst i 2023.

Selger dansk virksomhet

Tirsdag kveld kom det også melding om at Telia har inngått en bindende intensjonsavtale for å selge 100 prosent av sin virksomhet og nettverkseiendeler i Danmark til Nordlys til en forventet selskapsverdi på 6,25 milliarder danske kroner på kontant- og gjeldfri basis.

Verdsettelsen tilsvarer 8,9 ganger Telia Danmarks rapporterte EBITDA for 2022. Transaksjonen er underlagt endelige og bindende avtaler, godkjenning fra Norlys' eiere og myndighetsgodkjenninger, med forventet gjennomføring senest i første kvartal 2024, skriver TDN Direkt.

«Telias strategi er å fokusere på markeder hvor det er en klar vei til å sikre og forsvare en ledende markedsposisjon. Etter å ha vurdert en rekke strategiske alternativer i Danmark over flere år, gir kombinasjonen av Telias sterke mobilposisjon med Norlys' sterke infrastrukturposisjon en unik mulighet til å skape en ny nasjonal utfordrer med en engasjert langsiktig eier, samtidig som den krystalliserer umiddelbar verdi for Telia», heter det i meldingen.

Telia har til hensikt å bruke transaksjonsprovenyet til å redusere selskapets gjeldsnivå.