<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Telia-sjefen går av – aksjen faller

Allison Kirkby har ledet flere nordiske telekomaktører de seneste årene, men flytter nå hjem til Storbritannia, familien og toppjobben i BT Group.

Publisert 31. juli 2023
Oppdatert 31. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 292 ord
BYTTER BEITE: Allison Kirkby har sagt opp som konsernsjef i Telia for å ta over sjefsstolen i britiske BT Group. Foto: Bloomberg

Konsernsjef Allison Kirkby har besluttet å forlate Telia, opplyser telekomselskapet mandag. Hun har vært toppsjef siden mai 2020, og forlater nå Telia for å bli konsernsjef i britiske BT Group.

«Etter å ha bodd adskilt fra familien min i nesten ti år, og med den unike muligheten som nå er tilbudt meg i Storbritannia, har jeg vurdert nøye og besluttet å forlate Telia og ta en ny utfordring», forklarer Kirkby.

Før sjefsjobben i Telia var hun toppsjef i både danske TDC Group og svenske Tele2. Hun blir værende i rollen nå som Telia-sjef frem til senest 31. januar 2024, opplyses det.

Styret i Telia opplyser at det umiddelbart vil igangsette prosessen med å finne en ny toppsjef.

I en uttalelse fra styret og styreleder Lars-Johan Jarnheimer heter det at styret er lei for at Kirkby har besluttet å forlate Telia, men at det ønsker henne suksess videre.

Telia-aksjen ble tidlig handlet ned rundt 3 prosent i Stockholm-handelen på nyheten.

Allerede innenfor

Kirkby har allerede en fot innenfor BT-organisasjonen, ettersom hun sitter i selskapets styre. Vervet har hun hatt siden mars 2019.

BT Groups nåværende konsernsjef, Philip Jansen, meldte tidlig i juli at han har til hensikt å gå av som sjef i løpet av de neste 12 månedene.

Selskapet opplyste samtidig at BT-styret allerede var godt forberedt på Jansens avgang, og at alle egnede kandidater til å etterfølge Jansen var blitt vurdert.

Ifølge Dagens Industri var Telia-sjef Allison Kirkby blant dem som var blitt kontaktet. Det samme var Marc Allera, som leder BT Groups forbrukervirksomhet.

BT Group opplyser i en melding om ansettelsen av Kirkby at hun vil motta en årslønn på 1,1 millioner pund, som tilsvarer over 14 millioner kroner etter dagens vekslingskurs. I tillegg kommer potensielle bonuser som utgjør 120 til 200 prosent av grunnlønnen, der halvparten utbetales i aksjer.