<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enighet om avtale på 4,4 milliarder dollar

T-Mobile har tirsdag landet en avtale med U.S. Cellular.

Publisert 28. mai
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
T-MOBILE LANDER AVTALE: Telegiganten har landet 4,4 milliarder dollar avtale med U.S. Cellular. FOTO: Bloomberg

T-Mobile er en stor internasjonal telekommunikasjonsleverandør som tilbyr mobiltelefonitjenester, trådløs datakommunikasjon og andre lignende produkter. Selskapet er en del av det tyske konglomeratet Deutsche Telekom AG. I USA er T-Mobile USA en av de største mobiloperatørene.

Tirsdag kunngjorde T-Mobile at de planlegger å kjøpe mesteparten av U.S. Cellular i en avtale verdt 4,4 milliarder dollar. T-Mobile vil kjøpe butikker, 30 prosent av spektrumeiendommene og kundene til den trådløse operatøren. Avtalen inkluderer kontanter og opptil 2 milliarder dollar i gjeld. 

T-Mobile vil inngå en ny lisensavtale på minst 2,015 telekommunikasjonstårn eid av U.S. Cellular, og forlenge en leieavtalen på 600 tårn.

U.S. Cellular-aksjen ble stoppet for handel, men skjøt opp 10 prosent i førhandelen. T-Mobile-aksjen er ned 0,3 prosent i 15-tiden.

T-Mobile forventer ingen påvirkning på sine finansielle prognoser eller aksjonæravkastning for 2024. De forventer en besparelse på omtrent 1 milliard dollar i drifts- og kapitalkostnadssynergier.

Telephone and Data Systems, som eier 83 prosent av U.S. Cellular, har gitt skriftlig samtykke til avtalen.