deloitte
Et skatteparadis for norske pensjonister?
Portugal tilbyr betydelige skattefordeler for utenlandske pensjonister, men det er fortsatt usikkert hvorvidt nordmenn kan dra nytte av dem.
Sparebankene har knabbet markedsandeler
Et scenario med lav lånevekst vil føre til økt press for effektivisering – og økt relevans av fusjoner i sparebanksektoren, mener Deloitte.
Offshorearbeidere vant delvis frem i årelang skattetvist
En ny dom i Høyesterett kan føre til at langt færre utenlandske offshorearbeidere med korte oppdrag i Nordsjøen blir skattepliktige til Norge. 
Utbyggere kan få besparelser i hundremillionersklassen
ESA har avklart at det ikke er ulovlig statsstøtte om utbygger får tilbakebetalt moms på infrastrukturtiltak som veier, vann- og avløpsanlegg. 
Hjemmekontor i utlandet kan gi skatte- og avgiftssmell
Flere ønsker å flytte hjemmekontoret delvis til den utenlandske ferieboligen, men uten undersøkelser i forkant kan det koste mer enn det smaker.
Reglene for moms er i overkant spennende
Spenning bør være forbeholdt fornøyelsesparker, mens eiendomsoverdragelser bør preges av forutsigbarhet. Slik er det imidlertid ikke, skriver Deloitte-advokat Ivan Skjæveland.
Mustad Eiendom slipper å betale ekstra eiendomsskatt
Kommunen økte eiendomsskattegrunnlaget med 30 millioner kroner da CC Vest-eier Mustad Eiendom klagde på skatten. Nå har selskapet vunnet frem i Oslo tingrett.