Aksjeanalyse er ikke innsideinformasjon
En aksjeanalyse er basert på offentlig tilgjengelig informasjon kombinert med subjektive oppfatninger, skriver Thomas Nielsen, tidligere analytiker og nå forvalter.
Børsens beste selskap
Siden 2006 har Bouvet levert en årlig avkastning på den sysselsatte kapitalen på 129 prosent. Tror du utviklingen vil fortsette, er det bare å åpne lommeboken.
Sikker som banken?
I First Veritas har jeg har valgt å avstå fra å investere i banker, forsikring og inkasso, skriver fondsforvalter Thomas Nielsen.
Engangseffekter kommer sjelden bare én gang
I sum blir viktige nøkkeltall oppblåste ved å holde nedskrivninger og andre engangseffekter utenfor, skriver First-forvalter Thomas Nielsen.
Blogginnlegg satte fyr på traust finansaksje
FIRST Veritas-forvalter Thomas Nielsen mener ABG Sundal Collier burde handles til mellom 16 og 17 kroner. I dag står kursen i overkant av 6 kroner.
Ekstremprising av Norwegian på børs
Norwegians børsverdi var på snaue 650 millioner kroner under den storstilte gjeldssaneringen i mai. Nå, selv etter konkursbeskyttelsen, er den utrolig nok nesten på 1,3 milliarder.
– Betaler ikke analytikere som snakker for sin syke mor
Peter Hermanrud kjøper ikke aksjer han analyserer. Og Jan Petter Sissener er klar på at rådgivere ikke skal eie aksjer i sektorer de dekker.