<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svakere fra Multiconsult

Lønnsomheten i konsulentselskapet falt i andre kvartal, men ordreinngangen fikk et løft. 

Publisert 23. aug. 2023
Oppdatert 24. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 321 ord
MER Å GJØRE: Grethe Bergly, adm. direktør i Multiconsult. Foto: Gard Setsaas

 

Multiconsult fikk et resultat (ebita) på 56 millioner kroner i andre kvartal, ned fra 75 millioner i samme kvartal i fjor. Samtidig økte nettoomsetningen fra 1,05 til 1,14 milliarder kroner.

Det betyr at lønnsomheten falt. Resultatmarginen endte på 4,8 prosent, mot 7,1 prosent for ett år tilbake.

«Multiconsult med nytt sterkt resultat» er tittelen på pressemeldingen selskapet sendte ut onsdag morgen, men investorene ser ut til å ha lest kvartalsrapporten: Ved 10-tiden var Multiconsult-aksjen ned 2,5 prosent til 139,50 kroner. I løpet av ett år har aksjen steget 8 prosent, dog med et fall på drøyt 10 prosent den seneste måneden.

Multiconsult

(Mill. kr)2. kv./232. kv./22
Driftsinntekter1.153,81.048,5
Driftsresultat109,3125,0
Resultat før skatt55,674,7
Resultat etter skatt36,057,8
  • Rådgivningskonsern med hovedkontor i Oslo.
  • Opererer i åtte ulike forretningsområder, deriblant fornybar energi og industri.
  • Etablert i 1908 som Norsk Vandbygningskontor. Børsnotert i 2015.
  • Adm. direktør er Grethe Bergly.
  • Har en markedsverdi på 3,87 milliarder kroner.
  • Største eiere er Stiftelsen Multiconsult (21,8 %), Odin Norge (9,5 %), Platekompaniet-gründer Egil Dahl (5,8 %) og Stenshagen Invest (4,1 %).

Rekordreserve

– Vi leverer et kvartal med et godt resultat og en sterk organisk vekst. Vi har lagt bak oss et sterkt første halvår hvor vi opplever stor og stabil etterspørsel for våre tjenester. Dette reflekteres i svært godt salg og en rekordhøy ordrereserve ved utgangen av kvartalet, sier konsernsjef Grethe Bergly i pressemeldingen.

Ordrereserven beløper seg til tett oppunder 5 milliarder kroner, en økning på nesten halvannen milliard i løpet av ett år. Mye skyldes oppdraget for prosjektering av Hålogalandsveien, 82 kilometer ny vei på strekningen Tjeldsund–Gullesfjordbotn–Langvassbukt. Dette er Nord-Norges største veiprosjekt noensinne, med en total prislapp på 11,3 milliarder kroner. Multiconsult er hyret inn av entreprenøren Skanska.

«Markedsutsiktene anses fortsatt som gode, men det er noe økt usikkerhet sammenlignet med forrige kvartal. Tilgangen av kommende prosjekter anses fortsatt som sterk, men selskapet forventer noe lavere investeringsnivåer i deler av markedet», skriver selskapet.

Multiconsult ser særlig et inntektspotensial innen energiforsyning og omstilling til fornybar kraft.