<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Èn enkelt datafil stanset alle fly i USA

Både sikkerhetskopi og hovedsystem slått ut.

Publisert 12. jan. 2023
Oppdatert 12. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
FULL STANS: United Airlines og de andre selskapene som opererer på amerikanske flyplasser ble satt på bakken denne uken. FOTO: Bloomberg

Det skal ha vært en korrupt datafil som forårsaket 10.000 flyforsinkelser i USA denne uken.

Piloter som skal eller er i lufta har NOTAM-systemet (Notice to Air Missions) som ett av flere til å oppdatere seg om flyforhold, farevarsler og flyplassforhold. Onsdag stoppet dette systemet helt opp, skriver Independent.

Dette er første gang på to tiår at så mange fly har blitt beordret til å stå på bakken i USA. Over 10.000 flyvninger ble forsinket og mer enn 1.300 kansellert.

Selskaper som Southwest Airlines, United Airlines, Delta Air Lines og American Airlines, rapporterte at nesten 40 prosent av flyene ble forsinket eller kansellert onsdag.

Amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) hevder at de foreløpige funnene tyder på at årsaken er en skadet databasefil. FAA utelukker tidligere spekulasjoner om et nettangrep. Den samme filen skal ha ødelagt både hovedsystemet og sikkerhetskopien.