<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stopper oppdrag og planlegging etter budsjettkutt

Statens Vegvesen varsler om at det vil bli betydelig mindre aktivitet fremover når planmidler i budsjettet for 2023 kuttes med 30 prosent. 

Publisert 12. jan. 2023
Oppdatert 12. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
MINDRE AKTIVTET: På grunn av begrensede planmidler i regjeringens statsbudsjett, stoppes nå flere oppdrag av Statens Vegvesen.  Foto: Øyvind Ellingsen/Statens Vegvesen

Både konsulentoppdrag og planlegginger avlyses etter budsjettreduksjonen. Blant annet gjør de store kuttene innen planmidler at blant annet konsulentoppdraget på reguleringsplanen for E134 Dagslett-E18 avlyst, opplyser etaten i en pressmelding torsdag. 

Også den videre planleggingen av dette prosjektet settes på vent til inntil videre på grunn av de begrensede planmidlene som er satt av i statsbudsjettet. 

Planmidler er en egen finansiering av planarbeidet, som kommunedelplan og reguleringsplan, før prosjektene får sin investeringsbeslutning i Stortinget.

MINDRE BUDSJETT: Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens Vegvesen. Foto: Marit Krekvik/Statens vegvesen

Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, sier at det vil bli betydelig lavere aktivitet på mange planprosjekter i 2023.

– Dette vil gjelde for en rekke planprosjekter rundt i landet fordi planmidler i budsjettet for 2023 er redusert med 30 prosent, sier Davik. 

Utbyggingsdirektøren peker også på at det i ny Nasjonal Transport Plan (NTP) for 2025-2026 har kommet klare signaler om en lavere investeringstakt. 

– Vi har flere prosjekter rundt om i hele landet som nå får en brems i forhold til planlegging, sier Davik til Finansavisen.

I slutten av januar vil en helhetlig plan for 2023 bli lagt frem, opplyser Vegvesenet.