<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordvolumer for Carnival

Høyere bookingvolumer og billettpriser bidro til kraftig oppsving i Carnivals inntekter. – Vi opplever fortsatt en rekordsesong, sier sjefen.

Publisert 27. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
SNUOPERASJON: Carnival opplever stadig økende inntekter. Her er deres cruise-skip, Panorama. FOTO: Bloomberg

Cruiseoperatøren Carnival rapporterte mandag om mindre tap enn ventet, der det slo forventninger om omsetning. Høyere etterspørsel etter fritidsreiser, høyere billettpriser og at kunder brukte mer penger om bord var solid drahjelp.

De seneste tre årene har Carnival tapt over 25 milliarder dollar grunnet pandemien. I kvartalsrapporten (pr. 31. januar) rapporterte selskapet om inntekter på 4,4 milliarder dollar.

– Vi opplever fortsatt en rekordsesong, som startet tidlig, fikk styrke og har vart lenger inn i året, sier Carnival-sjef Josh Weinstein.

Operatøren av Princess Cruises og Holland America Line sa videre at det opplevde det høyeste kvartalsvise bookingvolumet noensinne sesongen for både Nord-Amerika og Europa. Cruiseoperatøren har på nåværende tidspunkt et belegg på 70 prosent for 2023.

Carnival handles ned 4,82 prosent til 8,78 dollar.