<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsinkelser gir flyselskapene hodepine

Boeing har advart om forsinkelser på leveranser. Dette er dårlig nytt for flyselskapene rett før høysesongen.

Publisert 14. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
BOEING 737 MAX: Boeing har en venteliste på 4.196 fly av denne typen. Det gir hodepine for flyselskapene, da det er meldt om forsinkelser på levering. Foto: Bloomberg

Boeing har advart om at et produksjonsproblem vil forsinke leveransene av deres bestselgende 737 Max-fly, noe som er en ekstra hodepine for flyselskaper som trenger nye fly for å håndtere en økning i lufttrafikken, rett før høysesongen, ifølge CNBC.

Boeing har en venteliste på 4.196 Max-fly, ifølge en oversikt på deres nettside. Selskapet avslørte produksjonsproblemet torsdag, men har ikke sagt hvor mange fly som er berørt eller hvor lenge leveransene kan bli forsinket. Den nåværende leveringsplanen for flyene strekker seg til andre halvdel av tiåret.

Langvarige forsinkelser vil være dårlige nyheter for flyselskaper som allerede er begrenset av mangel på nye fly. Det kan også skade Boeings plan om å forbedre kontantstrømmen, siden flyselskaper betaler det meste av flyets pris ved levering, ifølge CNBC.

I diskusjoner

Southwest Airlines sa at de diskuterer problemet sammen med Boeing.

– Vi forventer at dette vil påvirke vår nåværende leveringsplan og vi er i samtaler med Boeing for å forstå hvilken innvirkning dette vil ha i 2023 og fremover, sa selskapet i en uttalelse torsdag.

American Airlines sier at de også diskuterer problemet med Boeing. Ifølge deres rapport for 2022 har de 88 Max-fly på bestillingen.