<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter prisene – igjen

Tesla har justert prisene på flere av selskapets bilmodeller flere ganger i år. Nå senker de prisene enda en gang.

Publisert 5. juli 2023 kl. 13.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
LAVERE PRISER: Tesla kutter i prisene til de rimeligste modellene.  Foto: Bloomberg

Elbilgiganten kutter prisene på de rimeligste modellene sine i Japan med 3-4 prosent. Priskuttene kommer rundt to måneder etter at prisene på de samme modellene ble økt, melder Reuters

Model 3 blir rundt 3 prosent billigere og koster nå 5.245.600 yen tilsvarende 387.860 norske kroner, og Model Y blir rundt 4 prosent billigere og koster 5.637.000 yen tilsvarende 416.631 kroner. 

Prisene på de noe dyrere Model S og X er som først var mulig å bestille i Japan mai i år er foreløpig uendret

Tesla kuttet i forrige uke prisene i Kina, og det nye kutte føyer seg inn i en lang rekke av globale priskutt, i et forsøk på å øke etterspørselen verden over.  

Børsfest

Så langt i år har Tesla-aksjen gått som en rakett på den amerikanske Nasdaq-børsen. Aksjen er opp 158,85 prosent sammenlignet med indeksens mer «beskjedne» 33,02 prosent. 

 

De verdensomfattende priskuttene kan se ut til å lønne seg for Tesla som i andre kvartal leverte rekordmange biler, 10 prosent mer enn kvartalet før, og hele 83 prosent høyere enn for et år siden.

Model S og Model X sto for rundt 4 prosent av leveransene på verdensbasis i 2022, de to billigere bilene, Model 3 og Model Y, utgjorde resten. Tesla leverte mer enn 1,3 millioner biler i fjor og har klart størst markedsandel i USA, men i Kina, som er selskapets nest største marked, har de sett et stadig større gap til konkurrenten BYD med sine stadig nyere biler og aggressive vekstambisjoner.