<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

2,1 millioner fløy med Norwegian i oktober

2,1 millioner fløy med Norwegian i oktober, mot 2 millioner i september.

Publisert 6. nov. 2023
Oppdatert 6. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
REISE: Fly fra Norwegian på Oslo Lufthavn Gardermoen, OSL Boeing 737-800. Foto: Iván Kverme

 

Norwegian hadde 2,1 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 86,1 prosent i oktober. Etterspørselen etter flyreiser var spesielt høy i høstferieukene i Norden, skriver selskapet i en pressemelding.

Flyselskapet hadde eksakt 2.066.296 passasjerer i oktober, 10 prosent mer enn i samme måned i fjor. Regulariteten var høy, og 99,4 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført.

– Vi er godt fornøyd med trafikktallene i oktober. Mange nordiske reisende benyttet høstferien til å forlenge sommersesongen med turer til våre mange populære strand- og storbyreisemål over hele Skandinavia og Europa,  sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Kapasiteten (ASK) var 3.115 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2.683 millioner setekilometer. I oktober hadde Norwegian i gjennomsnitt 78 fly i drift, og 99,4 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført.

Forberedt på en roligere vinter

– Vi la nylig frem vårt finansielle resultat for det som har vært det nest sterkeste kvartalet i Norwegians 21-årige historie. Vi er godt forberedt for den roligere vintersesongen og har blant annet redusert kapasiteten og inngått gunstige sikringsposisjoner på drivstoff, sier Karlsen.

Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i august på 85,0 prosent. 98 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.

Norwegian hadde et resultat før skatt på 2.050 millioner kroner i tredje kvartal 2023, det nest beste kvartalsresultatet i selskapets 21-årige historie. Kabinfaktoren endte på 87,4 prosent.

I motsetning til sine konkurrenter så renner det over av cash hos flyselskapet, som nå har 9,4 milliarder på bok.