<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Er bunnen snart nådd?

Ryanair-aksjen har falt nesten 25 prosent de siste tre månedene. Er bunnen snart nådd?

Publisert 3. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
RYANAIR: Konsernsjef Michael O'Leary må konstatere at aksjen har falt nesten 25 prosent siden toppen i april. Foto: Bloomberg

Ryanair-aksjen har falt 14,9 prosent siden nyttår. Fra all-time intradag den 8. april i år har imidlertid aksjen falt hele 24,7 prosent. 

Dette har skjedd

I løpet av våren utviklet aksjen en hode-skulder-formasjon med halslinje på 135-nivået. Da den ble brutt den 7. mai, åpnet det for at aksjen kunne falle ned til 121,50-nivået. Etter å ha brutt 200 dagers glidende gjennomsnitt og en tynn, teknisk støtte på 128-nivået, ble 121,50-nivået nådd og punktert den 21. mai. 

I slutten av mai ble også den tekniske støtten på 121,50-nivået, og den tekniske støtten på 120-nivået, brutt - før nedturen fortsatte. 

RYANAIR: Aksjen har falt fra toppen i den stigende trenden og kan teste bunnen før fallet eventuelt er over. Chart: Tradingview / Finansavisen

Aksjen har utviklet en fallende sekundærtrend, innenfor den lange, stigende hovedtrenden, og kan være på vei ned mot bunnen i trenden, i området mellom 110- og 103-nivået.

Hva nå?

Basert på utviklingen i RSI-chartet kan fallet kanskje være i ferd med å gå mot slutten. RSI har satt en ny bunn over den fra 21. mai og punktert den fallende trendlinjen. Bruddet er imidlertid ikke et faktum enda.

 For å signalisere at bunnen er passert i begge chartene, må RSI fortsette å sette stigende bunner og bryte den fallende trendlinjen og 50-nivået i RSI-chartet.

I hovedchartet er det fremdeles rom for fall til bunnen i trenden, men gitt at RSI fortsetter å sette stigende bunner, kan et fall mot bunnen være forbigående.

Flere tekniske analyser

Denne kommentaren skal ikke anses som investeringsrådgivning og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.