<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Halvert resultat for bilgigant

Bilgigant Stellantis har lagt frem tall for første halvår, og viser til flere utfordringer som har dratt resultatet ned. 

Publisert 25. juli
Oppdatert 25. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
UNDER FORVENTNINGENE: Stellantis-sjef Carlos Tavares snakker om operasjonelle problemer.  Foto: Bloomberg

Torsdag meldte Stellantis om et kraftig fall i nettoresultat for første halvår, og pekte på reduserte volumer, midlertidig produksjonsavbrudd og lavere markedsandel i Nord-Amerika, ifølge CNBC.

Bilgiganten eier kjente merker som Jeep, Dodge, Fiat, Chrysler og Peugeot. 

Selskapet kunne vise til et nettoresultat på 5,6 milliarder euro, tilsvarende rundt 67 milliarder kroner. Dette er en nedgang på 48 prosent fra året før. 

Det justerte driftsresultatet var på 8,5 milliarder euro, ned 5,7 milliarder fra året før. Dette skyldes hovedsakelig nedgangen i Nord-Amerika. 

«Selskapets resultatet i første halvår av 2024 var under våre forventninger, og reflekterer både en utfordrende bransjekontekst, samt våre egne operasjonelle problemer», sa adm. direktør i Stellantis Carlos Tavares, ifølge CNBC.

Stellantis sine resultater ble offentliggjort kort tid etter at de amerikanske bilprodusentene General Motors og Ford Motor la frem sine resultater for andre kvartal. 

General Motors økte flere finansielle målsettinger på tirsdag etter å ha overgått Wall Streets inntjeningsforventninger, mens Ford på onsdag rapporterte om et fall i justert fortjeneste. 

Av de 20 nye produktlanseringene som er planlagt for 2024, opplyser Stellantis at produksjonen av ti allerede er i gang i løpet av de første seks månedene av året.