Dette satser ti kvinnelige gründere på

Unconventional Venture har fått med seg ti kvinnelige gründere som vil investere i og hjelpe minoriteter i startup-verdenen.

INVESTERER: Marie Mostad, ved Inzpire me, er en av de ti kvinnene som satser på minoriteter.  Foto: Margrethe Hegnar

I dag under DnB NXT ble Unconventional Venture lansert. Thea Messel er grunnleggeren bak, og i løpet av 2019 har hun satt sammen et team av investorer og bidragsytere i Unconventional Venture. Ti kvinnelige gründere har blitt til Founders Collective Norway, som skal støtte og investere i nye startups. Hovedsakelig i minoriteter.

– Vi skal investere i blant annet kvinner, immigranter og LGBTQ, sier gründeren bak Inzpire me, Marie Mostad.

Hun er en av kvinnene i Founders Collective Norway.

– Hvorfor har dere valgt akkurat disse minoritetsgruppene?

– Idéen er enkel. Dette er gründere som sliter med å hente penger, samtidig som data viser at dette er gründere som gjør det bedre enn homogene team hvis de klarer å hente penger. Vi ønsker å skrive den første sjekken til denne gruppen gründere, og dermed gi gode idéer med et godt team muligheten til å lykkes.

Dette er gründere som sliter med å hente penger.
Marie Mostad

I tillegg til Mostad består Founders Collective Norway av Christine Spiten fra Blueye Robotics, Sigrun Syverud fra Fjong, Merete Nygaard fra Lawbotics, Karen Dolva fra No Isolation, Åste Einn fra Payr, Lisa Marie Nyrvoll fra Startup Extreme, Kimberly Larsen og Julie Hella Bauge fra Time to Riot og Karoline Sjødal Olsen fra Blue Lice.

– Tanken er at gründere som allerede har nådd noen milepæler skal bidra til den neste generasjonen med gründere, forklarer Mostad.

Videre er planen for Unconventional Venture å sette opp Founders Collectives i alle de nordiske landene.