<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Stemningen er god i markedene

Erik Johannes Bruce og Dane Cekov om dagens viktigste.

Publisert 5. sep. 2019 kl. 09.03
Oppdatert 5. sep. 2019 klokken 09.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 342 ord
PILENE OPP: Oppgangen nå på morgenen kommer etter bra oppgang på amerikanske børser også i går, ifølge Nordea Markets-økonom Erik Johannes Bruce. Foto: Are Haram

« Stemingen er god i markedene med kraftig oppgang på børsene i Asia og amerikanske futures er opp én prosent. Det kommer etter nyheter om at USA og Kina skal ha handelsmøter ansikt til ansikt på ministernivå», skriver Erik Johannes Bruce og Dane Cekov i Nordea Marekts i morgenrapporten. 

Tidspunkt for samtalene er i løpet av de kommende ukene ifølge amerikanske kilder, mens Kina sier møtene på toppnivå blir tidlig oktober. 

«Oppgangen nå på morgenen kommer etter bra oppgang på amerikanske børser også i går», heter det. Dobbelsmell Boris Johnsen gikk på en dobbelsmell i går, ifølge Nordea Marekts-økonomene. 

«Parlamentet vedtok en lov som hindrer en no-deal Brexit i slutten av oktober. Loven skal nå godtas i House of Lords. Rett etter det, greide ikke Johnsen å samle de nødvendige to tredjedeler av parlamentet bak et forslag om nyvalg. Hva utfallet av Brexit spørsmålet blir er fortsatt høyst usikkert, men sjansen for en hard Brexit i slutten av oktober avtok vel og pundet styrket seg», skriver Bruce og Cekov.

Trakk noe ned

EURNOK trakk noe ned i går og vi handler nå nær 9,95. Bedre risikosentiment og en stigende oljepris hjelper NOK. Brent 1. kontrakten er nå over 60 dollar fatet. «Vår nyeste kroneanalyse tilsier at kronen holder seg på historisk svake nivåer», skriver Bruce og Cekov.

Rentemøte

I dag er det rentemøte hos Sveriges Riksbank. Det er ventet at styringsrenten holdes uendret, men at renteprognosen senkes. Nordea Markets prognose er for et rentekutt i desember i år. 

Senere på dagen får vi ISM-tall fra amerikansk økonomi utenom industrien. Det har ifølge økonomene ofte vært store svingninger i industri-indeksen, uten at det fører til noe særlig stort svekkelse i tjenestesektoren. Konsensus er for en relativ flat utvikling i august. 

«Med andre ord er konsensusoppfattningen at det vi nå ser, er mye av det samme som vi har sett tidligere; Amerikansk industri er svak uten at dette fører til store konsekvenser for resten (nesten 90 prosent) av økonomien», avslutter Bruce og Cekov.