<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fed: – Arbeidsledigheten kan stige til 15 prosent

Fed Dallas-sjef mener vi bare har sett starten av økningen i arbeidsledighet i USA.

Publisert 27. mars 2020 kl. 14.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
Robert Kaplan, adm.dir. i Dallas Federal Reserve Bank. Foto: NTB Scanpix

– Arbeidsledigheten til USA kan stige til rundt 15 prosent, før den raskt kan falle tilbake til 7-8 prosent arbeidsledighet ved utgangen av 2020, sier Fed Dallas-sjef Robert Steven Kaplan ifølge Reuters.

Anslaget kommer etter den markante økningen i førstegangssøkende om arbeidsledighetstrygd torsdag da statistikken viste hele 3,2 millioner søknader. Det er det høyeste antallet i historien og en tidobling fra foregående uke.

Kaplan melder også om at mindre bedrifter kan forvente å få låne penger fra Fed raskt.

Videre omtaler Fed Dallas-sjefen situasjonen i oljesektoren som et «dramatisk tilbudsoverskudd» og at amerikansk oljeproduksjon vil falle fra noen områder. Han forventer en reduksjon på tvers av sektoren.

Kjerne-PCE i USA var opp 0,2 prosent på månedsbasis i februar, mens årsveksten var 1,8 prosent. Ventet var 1,7 prosent ifølge Direkt Makro. PCE-deflatoren var opp 1,8 prosent på årsbasis i perioden.

Privat forbruk i USA var opp 0,2 prosent på månedsbasis i februar, ifølge tall fra amerikanske statistikkmyndigheter. 

Private inntekter i USA var opp 0,6 prosent på månedsbasis i februar, ifølge amerikanske statistikkmyndigheter. På forhånd var det ventet at private inntekter ville stige 0,4 prosent, ifølge Direkt Makro.