<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trygve Hegnar: – Mange av disse selskapene burde begjære oppbud, blitt ferdig med det

Trygve Hegnar mener at det nå er lite håp for mange av selskapene innen olje og oljeservice.

Publisert 29. mars 2020 kl. 11.17
Oppdatert 29. mars 2020 klokken 11.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
Rødt på Oslo Børs – oljeservice fikk følge av laks
27.03.2020 Oslo Børs snudde ned igjen fredag. Oljeprisen holdt seg på samme nivå som dagen før, mens coronakrisen nå rammer USA for fullt og har passert Kina og Spania. På Oslo Børs var det en liten oppgang i Norwegian, men ned for Mowi, Salmar, og Bakkafrost. Dagens lyspunkt fra Gaming Innovation Group som har hentet inn hele coronafallet. Teknisk analyse: TOMRA

Fredag varslet seismikkselskapet EMGS at de, med noen få unntak, sier opp alle ansatte. Det sendte aksjen ned hele 22,5 prosent på Oslo Børs.

I Økonominyhetene uttrykte Trygve Hegnar at han ser mørkt på sektorens fremtid.

– Ingen har penger nok nå til å lete etter mer olje, for vi har jo olje nok. Derfor ryker disse oljeserviceselskapene, og derfor kommer det til å ryke flere av dem, sa Hegnar under TV-sendingen.

Begjære oppbud

Hegnar mener det er lite håp.

– Jeg mener at mange av disse selskapene burde begjære oppbud, blitt ferdig med det. De har så enorm gjeld, påpeker han.

– Samtidig så er utsiktene dårlige. Det er ikke sånn at det om tre måneder blir veldig mye høyere oljepris, slik at oljeselskapene roper «bra!» og kontraherer supplybåter, rigger og hva det måtte være. Det er ikke slik det blir. Det ser komplisert ut.

Hegnar var også klar på at han tror flere av de mindre, rene oljeselskapene ikke vil overleve.

– Mindre oljeselskaper, som nå har kjempelav oljepris, ikke noe egenkapital og ikke får mer i lån. De ryker any day now.