<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har sikret høye rater – tynges av nedskrivninger

Resultatet etter skatt ble på minus 5,1 millioner dollar for OTC-noterte GoodBulk.

Publisert 9. juni 2020 kl. 12.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
4 MILLIARDER PÅ OTC: GoodBulk er registrert i Bermuda, har kontor i Monaco og er notert på det norske OTC-markedet. Seneste omsetningskurs tilsier en verdsetting av tørrlastrederiet på 4,05 milliarder kroner. Foto: GoodBulk

Det OTC-noterte, Bermuda-baserte tørrlastrederiet GoodBulk tapte 1,8 millioner dollar på driften i første kvartal, viser rederiets kvartalsregnskap. I samme periode i fjor gikk det med et driftsoverskudd på 5,9 millioner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) var på 8,4 millioner dollar.

Resultatet etter skatt var negativt på 5,1 millioner dollar. I første kvartal i fjor tjente GoodBulk 2,6 millioner dollar.

Resultatene ble tynget av nedskrivninger på 10,2 millioner dollar samt en økning i fartøysutgiftene, sammenlignet med første kvartal i fjor.

Inntektene i perioden beløp seg til 48,6 millioner dollar, mot 47,7 millioner for ett år siden.

Rater sikret over dagens nivå

GoodBulk oppgir at rederiet oppnådde dagrater på 10.851 dollar for capesizefartøyene i første kvartal.

Til sammenligning lå capesizeratene i snitt på 4.558 dollar pr. dag i løpet av perioden. Dette var nær 50 prosent under ratenivået i første kvartal i fjor.

Rederiet hadde pr. 4. juni sikret en dagrate på rundt 9.560 dollar pr. skip for rundt 88 prosent av tilgjengelige capesizedager.

Mandag ble capesizeratene rapportert opp 6,0 prosent til et snitt på 7.745 dollar.

Seneste omsetningskurs for GoodBulk-aksjen på OTC-markedet er 135 kroner, som verdsetter rederiet til 4,05 milliarder kroner. Totalt kontrollerer rederiet 24 tørrlastfartøyer. Av disse er 23 capesizeskip. Det siste sorterer til panamaxsegmentet.