<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Doblet Tesla-mål i juni – nå dobler han enda en gang

Siden juni har analytikeren gått fra 650 til 2.500 dollar.

Publisert 26. aug. 2020 kl. 10.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
DOBLING, DOBLING: Her fra havnen i Southampton i England, der nye Teslaer har ankommet. Foto: Bloomberg

Jefferies-analytiker Philippe Houchois har igjen gjort en kraftig oppjustering av sitt kursmål for elbilprodusenten Tesla.

I juni ble det kjent at han høynet kursmålet fra 650 til 1.200 dollar og samtidig oppjusterte estimatene for Teslas inntjening.

Nå har Houchois valgt å doble kursmålet enda en gang, fra 1.200 til 2.500 dollar, ifølge Nyhetsbyrån Direkt. Kjøpsanbefalingen beholdes også.

Tesla-aksjen endte tirsdag på 2.023 dollar i USA-handelen.

Mer fokus på omstilling

Bakgrunnen for den nye doblingen er forventningen om at coronapandemien vil føre til ytterligere fokus på omstilling til elbiler og fornybar energi.

Houchois vurderer at Teslas konkurransemessige fordel snart kommer til å avta, men at selskapet stadig er i en egen klasse når det gjelder programvare, batterikapasitet og produksjonseffektivitet, ifølge nyhetsbyrået.

I sin nye analyse høyner også Jefferies-analytikeren sin prognose for Teslas driftsresultat med 50 prosent.

Kursmål: 87 dollar

Alle deler imidlertid ikke Houchois' syn. Gordon Johnson, som etablerte og leder GLJ Research, tror Tesla-aksjen vil falle helt ned til 87 dollar innen 2021 er over.

«Tesla prises til mer enn det dobbelte av Volkswagen, som solgte 11 millioner biler i fjor. Tesla solgte i underkant av 370.000 biler i tilsvarende periode, og forventer et salg på omtrent 500.000 biler i år», argumenterer Johnson, ifølge Yahoo Finance.