<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets tar grep – her er favorittene i sektoren

Analytikerne i DNB Markets trekker frem to sektor-favoritter.

Publisert 1. sep. 2020
Oppdatert 1. sep. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
SHIPPING: Analytikerne i DNB Markets trekker frem Flex LNG og Golar LNG som sine favoritter i sektoren. Foto: Flex LNG

DNB Markets oppgraderer ifølge en sektorrapport anbefalingen på Flex LNG og Golar LNG til en kjøpanbefaling fra en hold-anbefaling, mens de holder anbefalingen og kursmålet uendret for Höegh LNG, skriver TDN Direkt.

Analytikerne trekker frem Flex LNG og Golar LNG som sine favoritter i sektoren.

Golar LNG fremheves ifølge nyhetsbyrået på grunn av førstnevntes allsidige virksomhet og mulige katalysatorer for vekst, mens Flex LNG trekkes frem på grunn av rederiets moderne flåte, eksponering mot spotmarkedet og attraktive verdsettelse.

«Vi mener markedet er kortsiktig i å verdsette den inkrementelle verdien av moderne LNGCer samtidig som at markedene returnerer til normalen», skriver meglerhuset.

Analytikerne høyner ebitda-estimatene for 2020 med i gjennomsnitt fem prosent for sektoren. For 2021- og 2022-estimatene heves ebitda med henholdsvis 10 og 16 prosent.

«Vi er nå strukturelt positive på sektoren, der man ser gjennom noen blandede år og estimerer en økning i utnyttelse til 87 prosent i 2023», heter det i rapporten.

Flex LNG hver seg 7,8 prosent på Oslo Børs mandag formiddag til 50,65 kroner, mens Höegh LNG stiger 0,7 prosent til 12 kroner.

Nasdaq-noterte Golar LNG endte på 11,35 dollar mandag.

Oversikt over meglerhusets anbefalinger og kursmål:

Aksje Anbefaling Kursmål Tidl. kursmål
Flex LNG Kjøp (hold) 88 NOK 50 NOK
Golar LNG Kjøp (Hold) 19 USD 19 USD
Höegh LNG Hold 13 NOK 13 NOK