<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ekstremt solid, dette peker mot utbytte

Subsea 7-rapporten er god der det teller, mener Frederik Lunde i Carnegie.

Publisert 12. nov. 2020
Oppdatert 12. nov. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
FORNØYD MED SUBSEA 7: Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie. T.v. Wenche Nistad.  Foto: Iván Kverme

Subsea 7   har som Oslo Børs beveget seg nokså sidelengs etter at rapporten for tredje kvartal ble sluppet i morgentimene torsdag.

– Jeg er godt fornøyd. Rapporten er god der det teller, sier analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til TDN Direkt.

Hyller ordrereserven

Han erkjenner at selve tallene for tredje kvartal var noe på den svake siden, og fremhever heller kontantstrømmen og ordrereserven.

Lunde karakteriserer overfor nyhetsbyrået ordrereserven på 1,2 milliarder dollar i fjerde kvartal som «veldig solid» og ordrereserven for 2021 på 3,6 milliarder dollar som «ekstremt solid».

– De har rundt 90 prosent dekning på forventet omsetning. De pleier å ligge på rundt to tredjedeler. Enten får de null kontrakter og da er estimatene riktig, eller så må estimatene opp. Heldigvis skjer det siste, sier Lunde.

Nå øyner han utbytte

Subsea 7 presenterer kvartalstallene i skrivende stund, og spenningsmomentet er ifølge Lunde om selskapet vil være sin vane tro og utdype rundt utbyttet i fjerde kvartal.

– De har en balanse og ordrereserve nå som tilsier utbytte, sier analysesjefen til TDN Direkt.

Subsea 7 har på Oslo Børs vekslet mellom minus og pluss gjennom dagen, og er i skrivende stund ned 0,3 prosent til 73,30 kroner.