<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk: Bitcoin-kursen virker høy

Publisert 21. feb. 2021
Oppdatert 21. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
TESLA-SJEF: Elon Musk. Foto: Bloomberg

Tesla-sjef Elon Musk har nok en gang tvitret om kryptovaluta, og synes nå at prisen på Bitcoin og Ethereum virker høy, skriver CNBC.

Bitcoin nådde fredag en ny milepæl da markedsverdien steg forbi en billion dollar. 

«Penger er bare data som gjør at vi kan unngå ulempen med byttehandel. Disse dataene, som alle data, er utsatt for ventetid og feil. Systemet vil utvikle seg slik at det minimerer begge deler», skrev Musk på Twitter lørdag.

I et svar til en Twitter-bruker som sa at gull var bedre enn både Bitcoin og kontanter, svarte Tesla-sjefen «som sagt, BTC & ETH virker høye lol».

Nye rekorder

Da markedsverdien på Bitcoin tidligere i uken nådde det nye nivået ble den handlet på i underkant av 54.000 dollar. I løpet av helgen har oppgangen fortsatt, og den digitale valutaen handles søndag formiddag for 56.500 dollar. 

Også Ethereum, den nest største kryptovalutaen, nådde nye høyder. Den ble på det høyeste handlet for drøyt 2.040 dollar, mens kursen søndag formiddag står i 1.957 dollar.

Tesla sendte for knappe to uker siden Bitcoin-kursen rett opp, da de kjøpte for 1,5 milliarder dollar og åpnet for å akseptere kryptovalutaen som betaling.

Investeringen er sett på som en betydelig andel av konsernets kontanter, som ved utgangen av 2020 beløp seg til knappe 19 milliarder dollar.