<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Gucci tassle loafers til 7.000 kroner. Foto: Gucci

Vårens skotips til nybakte millionærer

I år kan nye skokjøp oppsummeres med ett ord: [beːʒə]

Category iconMote
    Publisert 23. apr. 2021Oppdatert 30. apr. 2021
    Lesetid: 2 minutter

    «Jesus, guess we didn’t get the beige memo».

    Sitatet er hentet fra en av de beste scenene i TV-serien Breaking Bad der Bryan Cranston og Anna Gunn i rollene som Walter og Skyler White møter opp i rikingbursdag i marineblå kjole og blazer med gullknapper. Det som møter dem er et folkehav av rikingvenner kledd i fargenyansene beige og hvitt, og en krypende følelse av utilpasshet.

    Sebago Docksides Portland i sandfarget, semsket skinn. 1.300 kroner. Foto: Sebago

    Beige, krem eller ecru er den formuende klasses valgte farge, enten det er nye sofatrekk, pynteputer til tynne merinoullsskjorter for varme sommerdager.

    I år er det også rett farge når du skal kjøpe nye sko.

    Her er tre av de riktigste og viktigste modellene du kan mønstre på med når 12 meteren er ferdig trutnet eller Herr og Fru Exit inviterer til hagefest.

    Hvilke skal du velge?

    Sebago Docksides

    Mannen som står bak den opprinnelige modellen var Paul Sperry, som startet opp rundt i 1935, og regnes som oppfinneren av modellen.

    Sperry var en entusiastisk seiler, men slet i likhet med sine samtidsmenn med dårlig grep på våte båtdekk. Da han var ute og gikk tur med hunden på vinterstid ble Sperry fascinert av hvordan hunden klarte å løpe ned en islagt bakke uten å miste grepet.

    Ved nærmere øyesyn viste det seg at den firbente hadde små riller i potene som ga bedre friksjon på glatt underlag.

    Common Projects' Achilles Low i off-white til 4.400 kroner. Foto: Common Projects

    I et forsøk på gjenskape dette risset Sperry inn riller i en tradisjonell gummisåle, og etter å ha testet skoen på østkystens seilere, var seilerskoen skapt.

    Modellen er fin i mørkebrunt og blått, men modellen du ser på beina til gutta som har gått nok ganger på grunn, er en solbleket sandfarget Sebago Docksides Portland i semsket lær.

    1.300 kroner.

    Common Projects

    For dem som har vært innom denne skospalten en stund, har du sett dette forslaget flere ganger før, men vi kommer ikke unna Common Projects Achilles Low i kremet off-white.

    4.400 kroner.

    Gucci tassle loafers

    Selv om etternavnet er Johansen, ikke Agnelli, er det fortsatt mulig å hente frem den indre industrialisten og playboyen i deg med rett par sko.

    Akk, et par tassle loafers i grått til hvite bukser og beige piquet vil få nøkterne sørlendinger og til å gape og gli rett inn i årets nyanskaffede feriehus ved Como.

    7.000 kroner.

    Gucci tassle loafers til 7.000 kroner. Foto: Gucci