<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
GODT DESIGN: Apple Airpods så i begynnelsen ut som snodig ørepynt, der de stakk alt for langt ut av ørekanalen. Siden har det skjedd litt, og Apple Airpods Pro både ser bra ut, og høres bra ut.   Foto: Apple

Her har Apple et overtak akkurat nå

Apple Airpods Pro: En test skrevet av en Apple-skeptiker, med sans for store hodetelefoner.

Publisert 27. apr. 2021 kl. 08.46
Oppdatert 30. apr. 2021 klokken 20.24
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 555 ord

Jeg er en av dem. En av dem som valgte vekk iPhone etter noen generasjoner, til fordel for android. Nærmere bestemt Samsung. Siden har jeg snøftet når jeg hører iPhone, og tenkt at livet er da mye bedre med koreansk, fremfor amerikansk tech i lomma. Det sagt så er jeg både en slave av telefonen, av musikk og av gode hodetelefoner. Propper er for hands free.

Derfor ble jeg også utkommandert til teste Apple Airpods Pro, noe på overtid.

Det skal sies, jeg har testet mye forskjellig av hodetelefoner. Men latt Apple ligge.

Funksjonelt fungerer det utmerket. De parrer superkjapt til androiden min. Telefonsamtaler fungerer aldeles utmerket, og lydkvaliteten deg og mottaker foregår med svært god lydkvalitet. Podkast er også utmerket, hvor høyttalerne tåler selv en del podkastinnspillinger uten fokus på High Fidelity og gode lytteopplevelser. Proppene både demper og formidler utmerket, og gjør lytteropplevelser til en behagelig affære. Og med tanke på at proppene veier 5,5 gram hver er det lite å si på både støydemping og bass. Dette er antagelig ikke de foretrukne verktøyet for intens lytting til Neil Young eller Pink Floyd, gjemt for barn og samboere. Åpenbart er ikke lyden den samme som store hodetelefoner som dekker ørene. Men det er en nydelig allrounder, som gir deg god lyd enkelt og veldig elegant.

Liker ikke mange enheter tilkoblet

Selv på en Samsung fungerer betjeningsknappene på siden av pluggene utmerket. Og til tross for at det er touch føles det som en knapp. Som er et kompromiss som kan leves med her, der andre konkurrerende propper får deg til å stå og gli en finger i øret uten at det skjer noe og du ser ut som en idiot på bussen som klør i øret.

Foto: Apple

Noe problemer virker Airpods Pro å ha når det er flere enheter tilkoblet. Samsung tillater å ha to enheter tilkoblet samtidig, det være seg begge for lyd og telefon, eller bare en av hver og så videre. Og der blir proppene fort forvirret. Og det lar seg heller ikke helt korrigere, for problemet med forvirring er ikke nytt. Men tror Airpodsene først at de ikke er foretrukket, hjelper det ingen hva du gjør. Du må rett og slett legge på, legge pods i etuiet, ta dem ut igjen, la dem finne telefon og prøve på en ny samtale.

Ikke verdens største problem, men kan være noe tungvint når man bruker mobilen til å strømme musikk i bilen og ønsker å holde telefonsamtalene mellom kun to parter.

Stiv pris

De er heller ikke laget av et materiale som egner seg til mye annet enn statisk kontorarbeid eller lett jogging. For de suger til seg skitt, noe som ikke er helt topp når coating er i høyglans hvit.

Likevel, de er lett å bli hektet på, og ikke en gang i løpet av testperioden er de gode, gamle salgsvinnerne fra Bose hentet frem til fordel for de små pluggene. Prisen er stiv for ørepropper, men det er lett å anta at den kostnaden svelges for å unngå mindre velfungerende konkurrerende produkter som hevder å gjøre det samme, bare litt mindre stilig. Det vil fortsette å kjeftes mellom Apple og Android-fansen, men akkurat her har Apple et overtak akkurat nå.