<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er verdens største selskaper – Kina tar innpå

En fersk undersøkelse av analyseselskapet Kantar viser at amerikanske selskaper fortsatt dominerer verdenstoppen. 

Publisert 21. juni 2021 kl. 15.52
Oppdatert 21. juni 2021 klokken 15.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
RIK: Amazon-grunnlegger Jeff Bezos kan le hele veien til banken.  Foto: Bloomberg

I undersøkelsen fremgår det at netthandelsgiganten Amazon kan smykke seg med tittelen verdens mest verdifulle selskap, med en markedsverdi på 684 milliarder dollar. Videre på listen finner vi Apple og Google, med markedsverdier på henholdsvis 612 og 458 milliarder dollar.

Elbilselskapet Tesla er det raskest voksende selskapet på listen, med en årlig vekst på 275 prosent. Dette priser selskapet til 43 milliarder dollar, noe som gjør Tesla til vedens mest verdifulle bilselskap.  

Kina på vei opp

Kinesiske selskaper er i full fart på vei opp på listen, der flere har sneket seg inn i top-10 kåringen.

Internettselskapet Tencent er ifølge Kantar verdens femte mest verdifulle selskap, og prises til 241 milliarder dollar. Videre finner vi nettgiganten Alibaba på syvende plass. Andre kinesiske selskaper som Pinduoduo og Meituan har også doblet markedsverdien. 

– Kinesiske selskaper utvikler seg sakte og stødig, der flere selskaper utvikler egen teknologi og viser evnen til å tilpasse seg de store trendene i Kina og det globale markedet, sier Graham Staplehurst, strategidirektør i Kantar.

Europa lenger ned

Europeiske selskaper kan ikke vise til samme resultater som USA og Kina.

Moteselskapet Louis Vuitton er Europas mest verdifulle selskap, med en 21. plass på listen. Videre finner vi tyske SAP på en 26. plass. Det eneste britiske selskapet på listen er telekom-selskapet Vodafone på 60. plass.