<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Virgin-sjefen noterer nytt romfartsselskap

Richard Branson tar sitt andre romfartsselskap på børs gjennom bakdøren. 

    Publisert 24. aug. 2021 kl. 11.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 238 ord
    TAKE OFF: Richard Branson tar nok et romfartsselskap på børs i USA. Foto: Virgin Orbit

    Virgin-gründer Richard Branson, som nylig var en snarvisitt i verdensrommet, forbereder i disse dager børsnotering av nok et romfartsselskap. 

    SPAC (Special Purpose Acquisition Company)

     

    Et «Special Purpose Acquisition Company» – SPAC – er et børsnotert skallselskap uten virksomhet, som er på jakt etter å kjøpe et privateid selskap, for så å ta det på børs «bakveien». 

    Nå bekrefter oppstartsselskapet Virgin Orbit at det skal på børs gjennom oppkjøpet av et såkalt SPAC, NextGen Acquisition Corp. Også Virgin Galactic gikk på børs på denne måten tilbake i 2019.  

    Med seg på laget har Branson, utover aksjonærene i Virgin Orbit og NextGen, de institusjonelle investorer, deriblant Boeing og AE Industrial Partners i en rettet emisjon på 100 millioner dollar. Gjennom emisjonen og fusjonen er det ventet at selskapet vil ha 483 millioner dollar tilgjengelig for å kunne skalere produksjonen og utvikle produktet. 

    Noteres før jul 

    Mens Virgin Galactic satser på romfartsturisme utvikler Virgin Orbit små satelitter som sendes ut i verdensrommet. Selskapet som har base i Long Beach, California sendte opp sin første kommersielle satellitt i sommer.

    Transaksjonen er ventet sluttført i løpet av fjerde kvartal og verdsette selskapet til 3,2 milliarder dollar når det noteres under tickeren VORB.

    Mens trenden med SPAC-selskaper har tatt av i USA uttrykte direktøren ved Oslo Børs, liten begeistring for den typen noteringer i fjor sommer.

    I mai ble det imidlertid kjent at Viking Venture jobbet med å få i havn Norges første SPAC-notering.