<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Covid-rabattene forsvinner raskt

Det koker på boligmarked på Manhattan. Aldri før har så mange leiligheter skiftet hender som i tredje kvartal.

Publisert 5. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
REKORDHØYT NIVÅ: Antallet sluttførte boligsalg økte i tredje kvartal til det høyeste nivået som er registrert hittil. Foto: Bloomberg

Leilighetssalget på Manhattan i New York steg i tredje kvartal til ny rekord, ifølge Bloomberg.

Antallet sluttførte handler endte på 4.523, det høyeste antallet siden takseringsselskapet Miller Samuel og eiendomsmeglerfirmaet Douglas Elliman Real Estate startet med sin statistikk i 1989.

Samtidig har medianprisen på Manhattan steget med 1,4 prosent fra samme tid i fjor, til 1,12 millioner dollar. Det tilsvarer 9,6 millioner kroner.

– Det er mer optimisme og en form for trygghet i markedet. Og det er en følelse av at covid-rabattene forsvinner raskt, sier Miller Samuel-topp Jonathan Miller, ifølge Bloomberg.

Flere tusen boliger til salgs

Tallene fra de to eiendomsfirmaene viser at boligene som skiftet hender i tredje kvartal, i gjennomsnitt lå 152 dager på markedet. Det er 10 prosent kortere tid enn i kvartalet før.

Budkriger ble det også, da 8,3 prosent av de sluttførte bolighandlene endte over prisantydning. Dette er den høyeste andelen på tre år, ifølge nyhetsbyrået.

Likefullt er antallet boliger til salgs på Manhattan stadig veldig høyt. Ifølge Miller ligger det 17 prosent over gjennomsnittet for perioden juli–september de seneste ti årene.

– Kjøperne har fortsatt betydelig kontroll over transaksjonene, sier Miller til Bloomberg.

Tall fra Corcoran Group viser at det var 6.850 leiligheter til salgs i midten av september. Det er mye å velge mellom, men antallet er 28 prosent lavere enn på samme tid i 2020.